Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Restorasyon yapıyorum derken göz çıkarmak

Restorasyon yapıyorum derken göz çıkarmak

Restorasyon yapıyorum derken göz çıkarmak
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3056 Beğen : 0

İngiliz Guardian gazetesinden Sam Jones’un haberine göre, İspanya ’nın kuzeyindeki Borja kentinde bulunan Santuario de la Misericordia kilisesinin duvar resimlerinden birisi, “iyi niyetli” bir yaşlı kadın tarafından restore edilmeye çalışıldı. 19. yüzyılda Elias Garcia Martinez’in yaptığı duvar resmi, şu an tanınmaz halde. Ressamın ailesi ise durumdan hiç memnun değil.

Gazetenin, şehir konseyinden yapılan açıklamaya dayandırdığı haberine göre olay şöyle gerçekleşti: Adı açıklanmayan, sadece 80’lerinde olduğu ifade edilen Borja şehri sakini bir kadın, kiliseyi gezmekteydi. Gezintisi sırasında kamçılanan bir İsa tasvirinin boyalarının döküldüğünü fark ederek, çizimi düzeltmeye karar verdi. Fakat “işlerin kontrolden çıktığını” fark eden yaşlı kadın, yaptığı şeyi otoritelere itiraf etti. Öte yandan kadının kimseye yakalanmadan bu işi nasıl yaptığı konusunda bir bilgi verilmiyor.

19. yüzyılda Elias Garcia Martinez’in yaptığı “Ecce Homo” isimli resim mahvolsa da, şehir konseyinde görevli olan Juan María de Ojeda, söz konusu kadının “spontane ve iyi niyetle” hareket ettiğini açıkladı. Bu yüzden kadına bir ceza verilmeyecek ama, ressamın akrabaları durumdan hoşnut değil. Yerel bir gazete olan El Heraldo de Aragón’a göre Martinez ailesi, alelade bir bireyin kafasına göre restorasyon işleri yapmaya karar vermesi yüzünden mutsuz olduklarını dile getirdi. Aile şimdi, yapılan işlemin geri alınamayacak boyutta olmasından korkuyor. Öte yandan, kadının verdiği zarar ve kullandığı malzemeler uzmanlar tarafından inceleniyor. Uzun vadede, profesyonel restorasyon görevlilerinin bu amatörce yapılmış resim katmanını silip, resmi orjinaline uygun olarak restore edebilmeleri umut ediliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler