Hıristiyan Haber

Rahibe Teresa Azize İlan Edildi

Rahibe Teresa Azize İlan Edildi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2392 Beğen : 0

Vatikan’da düzenlenen ayinle Rahibe Teresa, Katolik Kilisesi azizelerinden biri oldu.

Ayin için yüz binlerce kişi Aziz Petrus Bazilikası’nı ve aynı adı taşıyan meydanı doldurdu. Papa Françesko’nun Papalık dönemindeki en önemli olay olarak öne çıkıyor.

Katolik Kilisesi, ‘kutsal bir hayat sürdüğü için ölümünden sonra cennete giden ve Tanrı aracılığı ile mucizeler gerçekleştirebilen insanları’ “aziz” olarak tanımlıyor. Azizlik mertebesinin verilmesi için bu kişilerin iki mucize gerçekleştirmiş olması şartı aranıyor. Rahibe Teresa’nın kanser hastası Hintli bir kadını iyileştirmesi ilk mucizesi olarak kabul ediliyor. 2005 yılında vefat eden Papa 2. Jean Paul, Vatikan’da düzenlenen ayinde “kutsal” ilan edilmişti.

Papa Françesko ise, 2008’de beyin iltihabı olan Brezilyalı bir adamı iyileştirmesini Rahibe Terasa’nın ikinci mucizesi olarak geçen yıl kabul etmişti. Brezilyalı adam ve eşi iyileşmesine yardım etmesi için 1997’de hayatını kaybeden Rahibe Terasa’ya dua ettiklerini kaydetmişti.

Özellikle Hindistan’da yoksullara yaptığı yardımlarla dünyaca ünlenen, 26 Ağustos 1910’ta Üsküp’te doğdu. 1950 yılında Vatikan’ın izniyle Hayırsever Misyonerler Cemaati’ni kurdu. Hayırsever faaliyetlerinden ötürü 1979 yılında Nobel Barış Ödülü’ne layık görüldü. Rahibe Teresa 5 Eylül 1997’de Kalküta’da hayata gözlerini yumdu.(Deutsche Welle/BA)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler