Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Patrik vekili: Uzatılan zeytin dalını görmezden gelemeyiz

Patrik vekili: Uzatılan zeytin dalını görmezden gelemeyiz

Patrik vekili: Uzatılan zeytin dalını görmezden gelemeyiz
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2091 Beğen : 0

Başbakan Erdoğan'la Başbakanlık'ta bir araya gelen Ermeni Patriği Ateşyan, çıkışta Erdoğan'ın kendilerine zeytin dalı uzattığını bunu görmezlikten gelemeyeceklerini söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan ve beraberindeki heyeti kabul etti. Başbakanlık Resmi Konutu'nda basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1.5 saat sürdü. Görüşme öncesinde Ateşyan, Başbakan Erdoğan'a, Paşabahçe'nin Osmanlı serisinden Osmanlı Çeşmesi vazosunu, Başbakan Erdoğan da Ateşyan'a gümüş anı tabağı hediye etti.

Kabule Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın, Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakıf Başkanı Bedros Şirinoğlu, Karagözyan Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Dikran Gülmezgil ve Ateşyan'ın yardımcısı Ayk Mürzoğlu da katıldı.

Ermeni Patrik Vekili Ateşyan, daha sonra yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "İnanıyorum ki Sayın Başbakanımız tarafından başlatılan bu ilk adım, cemaatimizin çoğunluğu tarafından takdirle karşılandı. Patrikhane olarak takdirle karşılıyoruz" dedi.

Ateşyan, "Sayın Başbakanımız her zaman ilklere imza attığı gibi bu sefer de ilk kez bir Başbakan, 24 Nisan'da Ermenilerin acısını paylaştı. Peygamberin gönderdiği güvercin gibi zeytin dalı uzattı. Biz bunu görmemezlikten gelemeyiz" diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler