Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Papa’dan “Dinler İçin Birleşmiş Milletler” önerisi

Papa’dan “Dinler İçin Birleşmiş Milletler” önerisi

Papa’dan “Dinler İçin Birleşmiş Milletler” önerisi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2429 Beğen : 0

Papa Francis, eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile görüştü. Sabah yapılan görüşmeye dair Vatikan’dan yapılan resmi açıklamada, iki liderin gündeminde barış ile dinlerin rolü konularının olduğu ifade edildi.

Açıklamaya göre Vatikan’daki görüşmede Peres, Papa’ya günümüzde çatışmaların eskiden olduğu gibi ulusal nedenlerden değil dinlerin bahane edilmesinden kaynaklandığını söyledi ve bir nevi “dinler için Birleşmiş Milletler” organizasyonu kurulması fikrinden söz etti.

Görüşme öncesi Vatikan’a yakınlığıyla bilinen “Famiglia Cristiana” dergisinde röportajı çıkan İsrail’in eski cumhurbaşkanı Peres, “İnancı adına öldürdüğünü söyleyen bu teröristlere karşı en iyi şekilde itiraz etmenin yolu Birleşmiş Milletler’in dini versiyonunu oluşturmak. Çünkü pek çok insan bunlar gibi değil. Onlar sadece kendi dinlerinin pratiklerini yerine getiriyor ve öldürmeyi akıllarına bile getirmiyorlar” dedi.

Eskiden savaşların, çatışmaların ulusal gerekçelerden kaynaklandığını ifade eden Peres, günümüzde daha çok dini sebeplerin öne çıktığını söyledi ve tarihte “ilk kez Papa’nın, diğer dinlerin mensuplarının da saygısını kazan [papa peres] arak dinleri bir araya getirdiğini” ifade etti. Peres, bu nedenle kendisinin de Papa’ya böyle bir öneride bulunduğunu belirtti.

İki lider, son olarak haziran ayında Papa’nın çağrısıyla Vatikan Bahçeleri’nde yapılan “Ortadoğu’da Barış Duası”nda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İstanbul Ekümenik Patriği Bartholomeos ile bir araya gelmişti. Tarihi barış duasında liderler, bölgede barış için üç semavi dinin dünyaya geliş sırasına göre kendi dillerinde dua etmiş ancak bu önemli etkinliğin hemen ardından İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırıları Ortadoğu barış sürecine darbe vurmuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler