Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Papa ve Patrik'ten 50 yıl sonra ilk buluşma

Papa ve Patrik'ten 50 yıl sonra ilk buluşma

Papa ve Patrik'ten 50 yıl sonra ilk buluşma
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2811 Beğen : 0

Papa Francis ve Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kudüs’te Papa 6. Paulus ve Patrik Atenagoras buluşmasının tam 50 yıl ardından bir araya gelmiş oldu. İki mezhep lideri, Kamame Kilisesi’ne giderek birlikte dua etti.
Papa Franciscus, Patrik I. Bartholomeos ile Kudüs’teki Papalık Elçiliği’nde bir araya geldi. İkili, yaptıkları görüşmenin ardından ortak yazılı açıklama yayımladı.

Papa ve Patrik, Ortadoğu ’daki Hristiyanların durumundan derin endişe duyduklarını vurguladıkları açıklamada şu ifadeleri kullandı: ‘Barışın elde edilmesi için gereken tek aracın silah değil affetme, uzlaşı ve diyalog olduğuna kanaat getirdik. Tüm Hristiyanları, Müslümanlar, Yahudiler ve diğer dini inançlara sahip kişilerle diyaloğu güçlendirmeye çağırıyoruz.’

Patrik I. Bartholomeos da Kıyamet Kilisesi’ndeki ortak duanın ardından yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “50 yıl önce Papa 6. Paulus ve Patrik Atenagoras burada bir araya gelmişti. Onlar, Batı ve Doğu kiliselerinde bin sene devam eden karşılıklı korkuyu sevgiye dönüştürdü. Bunu burada yaptılar. Biz de Papa Francis ile onların yolunu takip ediyor ve kahramanca girişimlerini takdir ediyoruz.”

PAPA’DAN KUBBET-ÜS SAHRA ve AĞLAMA DUVARI ZİYARETİ
Öte yandan Papa Francis, Mescid-i Aksa avlusunda yer alan Kubbet-üs Sahra’yı da ziyaret etti. Doğu Kudüs’e ulaşır ulaşmaz Mescid-i Aksa’nın avlusunda yer alan Kubbet-üs Sahra’yı ziyaret eden Papa Francis, burada Kral Abdullah’ın yardımcısı Prens Gazi bin Muhammed, Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin ve önde gelen Filistinliler tarafından karşılandı.

Papa Francis Kubbet-üs Sahra’ya girerken ayakkabısını çıkarttı. Ziyaretini tamamlamasının ardından oturarak ayakkabısını tekrar giydi. Papa, Kubbet-üs Sahra’nın ardından Ağlama Duvarı’nı da ziyaret etti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler