Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Papa: Şiddete karşı birlik zamanı

Papa: Şiddete karşı birlik zamanı

Papa: Şiddete karşı birlik zamanı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2686 Beğen : 0

Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, Hristiyan ve Müslümanların beraberce kararlı bir şekilde şiddete ve savaşlara karşı koyma zamanının geldiğini söyledi.

Papa 16 Benediktus, her çarşamba günü yaptığı genel kabulünde, geçen hafta sonu gerçekleştirdiği Lübnan ziyaretine ilişkin bilgiler verdi.

Lübnan'daki Müslümanların kendisini büyük bir içtenlikle karşıladığını anlatan Papa, buluşma nedeniyle Müslüman otoritelere teşekkür ederken, ''Bana öyle geliyor ki Hristiyan ve Müslümanların beraberce kararlı bir şekilde, şiddete ve savaşlara karşı durma zamanı geldi'' dedi.

Dinler arası diyaloğun önemine değinen Papa, ''Dünya bugün artık daha açık ve güçlü bir şekilde diyalog ve işbirliğine ihtiyaç duymaktadır'' dedi.

Ruhani lider, Lübnan'ın diğer Arap ülkeleri ve dünyanın geri kalanı için örnek olarak kalmaya devam etmesi gerektiğini de belirtti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler