Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Papa, Protestanlardan özür diledi

Papa, Protestanlardan özür diledi

Papa, Protestanlardan özür diledi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2232 Beğen : 0

Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri Papa Franciscus, Katolik Kilisesi’nin zulmüne uğrayan İtalya’daki Protestan Kilisesi mensuplarından özür diledi.Yurtdışı gezilerinin yanı sıra İtalya içi gezilere de son dönemde ağırlık veren Papa, Torino kentindeki Valdesi ProtestanKilisesi’ni ziyaret ederek tarihi bir adım attı.

Valdesi Kilisesi’ne giden ilk Papa olan Papa Franciscus, İspanyolca şarkılar ve Torino Valdesi Kilisesi Başrahibi Paolo Ribet’in “Hoş geldin kardeşim” sözüyle karşılandı.

Papa, burada yaptığı konuşmada, Hristiyanlıkta “Kutsal Ruh” birliğinin tekdüzelik anlamına gelmediğini belirterek farklılıkların hala kabul görmediğini ve bu yüzden savaşların çıktığını söyledi.

Papa Franciscus, geçen yüzyıllarda Katolik Kilisesi’nin zulmüne uğrayan Protestanlara yönelik “Sizden, Katolik Kilisesi adına Hristiyanlığa hatta insanlığa sığmayan yaklaşımlar, tutumlar için özür diliyorum. Bizi bağışlayın” dedi.

İtalya’nın Torino kentindeki Valdesi Protestan Kilisesi, 12. yüzyılda Fransa’nın Lyon kentinden gelen, İncil’in sadeliğine dair vaazlar veren tüccar Peter Waldo tarafından kuruldu. Waldo ve ona inananlar, o dönem Vatikan tarafından aforoz edilmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler