Hıristiyan Haber

'Papa ölecek' soruşturması

'Papa ölecek' soruşturması
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2864 Beğen : 0

Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, kısa süre önce hakkında çıkan "Papa 12 ay içinde ölecek" gibi iddiaların soruşturulması için çalışma başlatıyor.

Vatikan'ın resmi yayın organlarından ''L'Osservatore Romano'' gazetesine konuşan Vatikan Devlet Sekreteri Yardımcısı Başpiskopos Angelo Becciu, Papa 16. Benediktus'un ortaya atılan iddialarla ilgili ''üzgün'' olduğunu, ancak sakin ve kararlı bir şekilde ileri bakmak, iddiaları aydınlığa kavuşturmak için süper yetkili bir komisyon kurulması talimatını verdiğini açıkladı.

Becciu, "ortada ciddi bir sadakatsizlik" olduğunu, kamuoyunda yaratılmaya çalışılan Vatikan imajının gerçekle bağdaşmadığını söyledi.

Devlet Sekreteri Yardımcısı Becciu, kurulacak komisyonun, ortaya atılan iddiaların ve birtakım bilgilerin kimler tarafından nasıl sızdırıldığının, Vatikan'ın her biriminde araştırılacağı bilgisini de verdi.

İdari ve cezai olarak yürütülecek soruşturmalarla Vatikan'dan bilgi sızmasının önüne geçilmesinin amaçlandığı belirtildi.

"Papa 12 ay içinde ölecek" gibi iddialar başta olmak üzere son zamanlarda ortaya çıkan iddiaların, 22 başpiskoposun kardinal olma töreninin olduğu döneme denk gelmesi, Vatikan içinde iktidar savaşı yaşandığına dair yorumlara neden olmuştu.

Bu arada, Papa 16. Benediktus'un ay sonunda yapacağı Küba ve Meksika gezilerinin, Küba ayağında, 2008 yılında yetkilerini kardeşi Raul Castro'ya bırakan devrimci lider Fidel Castro ile de görüşebileceği ifade edildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler