Hıristiyan Haber

Papa kasımda Myanmar'a gidiyor

Papa kasımda Myanmar'a gidiyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1360 Beğen : 0

Papa Francis, Müslümanlara yönelik şiddet ve katliamın uygulanmaya devam edildiği Bangladeş ve Myanmar'a ziyaret düzenleyeceğini açıkladı.

Vatikan'dan yapılan açıklamada ziyaretin Kasım ayında gerçekleşeceği belirtildi.

Öte yandan Myanmar hükümetinin zalim uygulamalarından kaçmaya çalışan Rohingyalı 90 müslümanın Bangladeş sınırında tutuklanarak Myanmar hükümetine teslim edildi belirtildi.

Vatikan'dan bugün yapılan açıklamada, Katoliklerin liderinin 27-30 Kasım tarihinde Myanmar'da 30 Kasım- 2 Aralık tarihlerinde de komşu Bangladeş'te olacağı bildirildi.

Myanmar'a yapılan ziyaret, eskiden Burma olarak bilinen ülkedeye şimdiye kadar herhangi bir papa tarafından yapılacak ilk ziyaret olacak. Eski Papa 2. Jean Paul, 1986'da Bangladeş'i ziyaret etmişti.

Francis pazar günü yaptığı açıklamalarda Myanmar'da zulüm gören Rohingyalıları savunarak, Myanmar'daki Müslüman azınlığa yapılan zulmün son derece "üzücü" olduğunu dile getirdi.

Papa pazar ayininde, "Ben onlara yakın olduğumu ifade etmek isterim ve hepinizden Rab'bin onları kurtarmalarını ve iyi niyetli kadın ve erkeklerin kendilerine yardım etmelerini ve haklarını tam olarak temin etmelerini istemelerini rica ediyorum." dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler