Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Ortodoks Rahip, ‘Yüzüklerin Efendisi’’ ve Kutsal Kitap Eğitim Serisi Hazırladı

Ortodoks Rahip, ‘Yüzüklerin Efendisi’’ ve Kutsal Kitap Eğitim Serisi Hazırladı

Ortodoks Rahip, ‘Yüzüklerin Efendisi’’ ve Kutsal Kitap Eğitim Serisi Hazırladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1947 Beğen : 0

Ortodoks bir rahip ‘Yüzüklerin Efendisi’’ ile Kutsal Kitap Arasındaki Bağlantıları Anlatan Bir Eğitim Serisi Hazırladı!

J.R.R. Tolkien’in “Yüzüklerin Efendisi” üçlemesi, dünyanın hayal gücünü ilk kez ele geçirdiğinden bu yana birçok ruhsal tartışmayı körükledi.

Sihirbaz Gandalf mı yoksa alçakgönüllü hobit Frido mu Mesih’i yansıtıyor?

Davis, papazı olduğu Holy Ascension Orthodox Christian Church (Kutsal Yükseliş Ortodoks Hristiyan Kilisesi)nde “Yüzüklerin Efendisi” ve “Ruhsal Yaşam” adlı beş haftalık bir eğitim serisi hazırlıyor ve çevredeki tüm sakinleri bu kursa katılmaya davet ediyor.

Katılımcılar üçlemedeki manevi görüntüleri ve Ortodoks Hristiyan ruhani kavramları ile bağlantı noktalarını keşfedecekler.

Yüzüklerin Efendisi” üçlemesinde, Orta Dünya’nın kurgusal ortamındaki bir grup karakterin güçlü bir yüzüğü kötülüğün eline geçmesin diye arayışları anlatılır.

Davis bu kitap serisinin kendisi ve birçokları için favori eserler arasında olduğunu belirtiyor.

“Ben Yüzüklerin Efendisi” ni seviyorum – kitaplar ve filmler sayesinde gerçekten de kendimi hikayeye verebildim “dedi. “Ruhani yaşama ve kötülüğün üstesinden gelmek zorunda olduğumuz manevi arayışa ait eserle aramızda bağlantılar buldum.”

Rahip, sınıfın dogmatik olmadığını ancak insanların diyaloga girmeleri ve hikayedeki imgeleri düşünmeleri için bir yol olacağını belirtti.

Davis, “Tolkien’in yazdığı gibi, görüntüler anlam bakımından çok zengindir ve o da Tolkien’ın arka planını yansıtmaktadır çünkü Tolkien adanmış bir Roma Katolik Hristiyandır” dedi.

Tolkien üçlemenin C.S. Lewis’in “Narnia” serisinden farklı olduğunu söyler, çünkü Lewis Narnia klasiklerini Hristiyan alegorileri olarak belirlerken, Tolkien “Yüzüklerin Efendisi” nin efsanelerle ilgili olması gerektiğini belirti.

Davis, Tolkien’in antik dilleri ve efsaneleri inceleyen ve özellikle bu efsanelerin bir edebiyat eseri olarak nasıl kullanılabileceğini inceleyen bir profesör olduğunun altını çiziyor.

Böylece, Narnia’daki aslan kolayca bir Mesih figürü olarak tanımlanır ve Narnia’nın Beyaz Cadısı da benzer şekilde şeytan için bir metafor olarak görülür. Ancak Davis, “Yüzüklerin Efendisi” ndeki karakterlerin bu kadar kolay tanımlanabilir şekilde çizilmediğini söylüyor.

“Yüzüklerin Efendisi’nde, bazı insanlar Gandalf’ın Mesih gibi olduğunu söylüyor çünkü öldü ve sonra hayata geri döndü. Ama aslında Mesih’e çok benzemiyor. Bazıları Frodo’nun Mesih gibi olduğunu söylüyor çünkü bu büyük bir amaca sahipti, ama O’da Mesih’e çok benzemiyor, “diyor Davis.

Sınıfta “Efsaneye, efsanelerinin değerleri nasıl yansıtabileceğine ve özellikle Tolkien’in eserinin Hristiyan değerlerini nasıl yansıttığına bakacağız.”(newsok)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler