Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Nijerya'da kanlı paskalya: 67 ölü

Nijerya'da kanlı paskalya: 67 ölü

Nijerya'da kanlı paskalya: 67 ölü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3126 Beğen : 0

Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'da Paskalya bayramı sırasında aşırı dincilerin saldırılarında 45, bir kilisenin kazara yıkılması sonucu 22 kişi hayatını kaybetti.

Silahlı kuvvetler ve polis, aşırı dinci Boko Haram örgütü üyesi oldukları sanılan şahısların Pazar sabahından itibaren ülkenin kuzeyindeki Borno ve Yobe eyaletlerinde bir dizi saldırı düzenlediklerini belirtti.

Yetkililer, Paskalya bayramının kutlandığı Pazar sabahı yine ülkenin kuzeyindeki Kaduna'da bir kilisenin yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıda 36 kişinin öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını kaydettiler.

Bombalı saldırının ardından girişilen üç ayrı saldırıda da 9 kişinin öldüğü ve 38 kişinin yaralandığını bildirildi.

Kilisenin çatısı çöktü: 22 ölü

Nijerya'da bir Katolik kilisesinin çatısının çökmesi sonucu 22 kişi öldü. Benue eyaletinin sözcüsü Cletus Akvaya, Adamgbe köyünde, cumartesi gecesi, St. Robert Katolik Kilisesi'nin çatısının çökmesi sonucu 22 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Paskalya ayini düzenlendiği sırada meydana gelen olayda 36 kişinin yaralandığı, polis ve acil durum yetkililerinin köye ulaşmakta zorlandığı kaydedildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler