Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Musul’daki Ermeni Kilisesi bombalandı

Musul’daki Ermeni Kilisesi bombalandı

Musul’daki Ermeni Kilisesi bombalandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2378 Beğen : 0

Irak’ın Thok bölgesinin Ermeni Cemaati’nin papazı Masis Shahinyan, Musul’daki Ermeni Surp Eçmiadzin Kilisesi’nin Irak ve Şam Devleti (IŞİD) militanları tarafından bombalandığını bildirdi. Agos gazetesinin haberine göre kilise etrafında bir yangın meydana geldi. Saldırı sırasında can kaybı olmadığı belirtiliyor.

Musul’un 65 Ermeni ailesi şehri terk etmeye zorlanarak Erbil, Thok ve diğer bölgelere sığındı. Musul’u ele geçiren IŞİD örgütüne bağlı militanların Bağdat’a ilerleyişi devam ediyor. Yerel kaynaklar, IŞİD’in Musul’un ardından Ninova, Anbar ve Salahaddin vilayetinin geniş kesimlerini de ele geçirdiğini iddia ediyor. Salahaddin vilayetinin merkezi olan Tikrit’in de kısa bir çatışmanın ardından da IŞİD’in eline geçtiği belirtildi.

IŞİD militanlarının ele geçirdikleri Beyci’deki petrol rafinerisi ve Bağdat’a da sevkiyat yapan elektrik santralinde kontrolü ele geçirmeye çalıştığı kaydedildi.

Bugün ırak parlamentosu, Başbakan Nuri El Maliki’nin olağanüstü hal ilan etme çağrısını görüşmek için toplanacak.

Erbil’e kaçan Musul valisi Esil Nuceyfi ise, Musul’un yeniden ayakları üzerine durma yetisine sahip olduğunu belirterek, Musul’u geri almak, asayiş ve düzeni yeniden kurmak için halk komiteleri oluşturduklarını açıkladı.

Ermeni Başpiskoposluğu’ndan yapılan açıklamaya göre Irak’ın Bağdat, Basra, Kerkük ve Musul şehirlerinde yaklaşık 16 bin Ermeni bulunuyor. Ülkenin Hristiyan nüfusunun yarıdan fazlası ise Bağdat’ta yaşıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler