Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Milyonlarca Hristiyan Afrika’da Dua İçin Bir Araya Geldi

Milyonlarca Hristiyan Afrika’da Dua İçin Bir Araya Geldi

Milyonlarca Hristiyan Afrika’da Dua İçin Bir Araya Geldi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1573 Beğen : 0

Güney Afrika’nın en büyük Hristiyan dua etkinliğine 1,7 milyondan fazla insan katıldı. 1,7 milyondan fazla Hristiyan, Güney Afrika’nın başkenti Bloemfontein’de kötü yönetimle mücadele edebilmek ve Hristiyanlara karşı zulümlerin durması için bir araya gelerek dua etti. Organizatörlerden Angus Buşan, Afrika’da şu ana kadar hiç bu kadar büyük bir dua toplantısının gerçekleşmediğinin altını çizdi.

Bloemfontein’de gerçekleşen dua toplantısı, farklı Hristiyan mezheplerden ve kültürden birçok insanı bir araya getirdi.

Angus Buchan, ‘’Bu gün ırk ve din ayrımı yapılmadan tüm Güney Afrikalılar için dua günüdür. Bizler dünyanın; nefret, şiddet, cinayet ve yolsuzluklardan arınabilmesi için buradayız. Tanrı’ya, Güney Afrika’ya adalet ve barışı getirebilmesi için dua ediyoruz’’ açıklamasında bulundu.

Dua toplantısının davetiyeleri, Angus Buchan’ın video uygulaması ile WhatsApp üzerinden gönderildi. Davetiyeler gönderildikten birkaç saat sonra 1 milyon 800 bin kişi etkinliğe katılmak istediğine dair geri dönüş yaptı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler