Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Meksika Rahip Cinayetlerinde İlk Sırada

Meksika Rahip Cinayetlerinde İlk Sırada

Meksika Rahip Cinayetlerinde İlk Sırada
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1565 Beğen : 0

Suç kartellerinin istilasındaki Meksika’nın hâlâ rahipler için en tehlikeli ülke olduğu üst üste sekiz yıldır teyit ediliyor. Meksika Katolik Medya Merkezi’nin (CCM) yaptığı son araştırmaya göre, son üç yılda 15 rahibin öldürüldüğü ve son 26 yılda rahiplere yönelik 61 saldırı gerçekleştirildiği doğrulandı.

Saldırılardan Uyuşturucu Kartelleri Birincil Şüpheli

CCM direktörü Rahip Sergio Aguilar, konuyla ilgili “Meksika’da ibadet özgürlüğü çökmüş, organize suçla tehdit ediliyor ve zarar görüyor” dedi.

Aguilar, Religion Digital ile yaptığı röportajda, “Meksika, tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Suç ve şiddet her düzeyde hükümet kurumlarına aşırı yük bindirerek kilise ve topluma karşı şiddette etkileyici bir artışa neden oldu.”

Meksika Medya Merkezi, Meksikalı rahiplere yönelik yapılan saldırılara tepki gösteren araştırma çalışmaları nedeniyle Ulusal Gazetecilik Ödülü alırken Aguilar, “Bugün bu sesin şiddetle arttığını ve yalnızca rahip değil, herhangi bir Meksikalı olarak da daha fazla insan kayıplarını önlemek için duyulacağını umuyoruz.”

Uyuşturucu kartelleri, yıldırma ve saldırılar konusunda birincil olarak şüpheliler. Mayıs ayında bir rahibin katedralini saldırılardan korumak için yerel suçlulara bir ‘vergi’ ödemesi gerektiği bildirildi.

Sight Dergisine göre, diğer kilise görevlileri ve rahipleri silahlı gruplar tarafından tutuklanıp soyuluyorlar ve ölüm tehditlerine maruz kalıyorlar. Yerel rahip Felipe Altamirano Carrillo Mart ayının sonlarında öldürüldü.

Meksika Hükümeti Artan Şiddete Rağmen Bu Sorunu Önemsemiyor

Hristiyanlara yönelik zulüm araştırmaları yapan Open Doors’dan Rossana Ramirez, “Meksika’da bu yıl şimdiye kadar, Hristiyan cinayetleri ve kaçırma olaylarının sayısı arttı.

“Organize yolsuzluk ve suç yoluyla devam eden ciddi bir zulüm var. Bu sadece rahipleri değil, genel olarak Hristiyanları da etkiliyor; bazı eyaletlerde öldürülme, kaçırılma veya başka şekilde zulüm altında tutulma korkusu birçok Hristiyan’ın ayrılmasına neden oldu. Görünen o ki, Meksika hükümeti bu sorunu önemsemiyor ve hali hazırda etkili tedbirler almak istemiyor” dedi.

Rahip Sergio Aguilar, “Ülkemizin durumu şüphesiz hassastır. Bu kadar barbarlık karşısında sessiz kalamayız. Rahiplerin acı çeken insanlarla cesaretli ve dayanışma içinde olması gerekiyor” diye ekledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler