Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Letonya’da 1 Milyondan Fazla Hristiyan Var

Letonya’da 1 Milyondan Fazla Hristiyan Var

Letonya’da 1 Milyondan Fazla Hristiyan Var
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1430 Beğen : 0

Letonya’da yapılan araştırmalar ülke çapında 1 milyondan fazla Hristiyan olduğunu gösterdi.

Yapılan en son nüfus araştırmaları Letonya’daki dini cemaatlere katılan ve kiliselere giden Hristiyan nüfusunun 1 milyon 440 bin 471 kişiye aşkın olduğunu gösterdi. Bu sayı Letonya Adalet Bakanlığı tarafından da resmi olarak onaylanıyor. Söz konusu araştırmalar ülke çapındaki tüm dini kuruluşlardan alınan sayım verilerine dayanarak yapıldığı belirtiliyor.

Letonya’daki Lutheran Kilisesi üyelerinin sayısı 700 bin 469 olarak kayıtlara geçirildi. Katoliklerin sayısı ise bu sene düşüş yaşadığı, geçtiğimiz senelerde 415 bin 440 üyeye sahip olan topluluğun sayısının bu yıl 77 bin 764 kişilik bir kayıpla 337 bin 676 civarına indiği kayıtlara geçti. Ortodoks toplulukları bu sene de 370 bin Hristiyan’ı bünyesinde barındırmaya devam ederek geçen senelerdeki sayısını korudu. Letonya’daki eski geleneklere bağlı kalan Ortodoks Pomor Kilisesi ziyaretçilerinin 53 bin 383 kişi olduğunu açıkladı. Baptist cemaatlerinin sayısının ise 6 bin 839 kişi olduğu kayıtlara geçildi.

Letonya Adalet Bakanlığı’nın onayından geçen Letonya İmanlıları hakkında hazırlanan yıllık rapora göre ülke genelinde; 3 bin 862 Yedinci Gün Adventisti, 509 Metodist, 3 bin 191 Pentikostal Hristiyan, 3 bin Yeni Nesil Kilisesi üyesi, 2.679 Evanjelik Hristiyan, 525 Ermeni Apostolik Kilisesi üyesi, 220 Özerk Ortodoks Kilisesi üyesi, 1.298 Yeni Apostolik Cemaat üyesi ve daha birçok azınlık toplulukları bulunuyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler