Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Kutsal Cuma’da Hz. İsa’nın çarmıha gerilişi anıldı

Kutsal Cuma’da Hz. İsa’nın çarmıha gerilişi anıldı

Kutsal Cuma’da Hz. İsa’nın çarmıha gerilişi anıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 7207 Beğen : 0

Hristiyan alemi, Paskalya’dan önceki Kutsal Cuma’yı dünyanın çeşitli yerlerinde kutlandı.İsrail’in Kudüs kentinde toplanan yüzlerce Hristiyan, Hz. İsa’nın çarmıha gerildiği günü andı. Dini yürüyüş öncesi Kutsal Kabir Kilisesi’nin kapıları ziyaretçiler için açıldı. Sırtlarına çarmıh alan Hristiyanlar, Hz. İsa’nın yürüdüğü Çile Yolu’nu geçti. Yürüyüş sırasında bazı önemli noktalarda duran Hristiyanlar dualar etti.

Kutsal Cuma kutlamalarının en ilginç görüntüleri ise yine Filipinler’den geldi. Katolik Kilisesi’nin yasağına uymayan Hristiyanlar, kendilerini çarmıha gerdi. Yaklaşık 20 kişi ellerinden çivilenerek kırbaçlandı. Ülkeye gelen bazı turistler de tövbe için kendilerini kırbaçladıktan sonra kanlar içinde kaldı.

Hristiyan alemi, Paskalya Pazarı’ndan önceki cumaya denk gelen Kutsal Cuma’da, her yıl Hz İsa’nın çarmıha gerilişini anıyorlar.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler