Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Kudüs'te Hristiyan nüfusu düştü

Kudüs'te Hristiyan nüfusu düştü

Kudüs'te Hristiyan nüfusu düştü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3226 Beğen : 0

Müslüman-Hıristiyan Kudüs ve Kutsal Yerleri Koruma Kurulu Genel Sekreteri Hanna İsa, 2000'li yıllarda Kudüs'te sayıları yaklaşık 11 bini bulan Hristiyan nüfusun, bugün İsrail'in bölgeyi Yahudileştirme politikaları sonucu 5 binin altına düştüğünü söyledi.

İsa, Kudüs'ü, ''Büyük Yahudi devletinin başkenti'' olarak sunmaya çalışan İsrail'in, Hristiyan ve Müslüman nüfusu göç ettirmek için Yahudi yerleşimcileri kullandığını ve Filistin meselesini bir dini çatışma olarak dünyaya lanse etmek için uğraştığını vurguladı.

İsrail'in, Yahudileştirme politikalarında Müslüman ve Hristiyan kutsal yerleri arasında ayrım yapmadığını dile getiren İsa, El Küdüs, El Latrun ve Eriha başta olmak üzere, bölgedeki kiliselere 10'dan fazla saldırı düzenlendiğini belirtti.

İsa, rahipleri korkutarak Kudüs'ten çıkarmak amacıyla bu hafta Rum Ortodoks Kilisesi'ne cam şişe ve çöp atıldığına değinerek, ''Hristiyanları Kudüs'ten çıkarma girişimlerinin amacı, Filistin davasını dünyaya siyasi bir sorun olarak değil, Müslümanlar ile Yahudiler arasında dini bir çatışma olarak göstermektir. Bunu kabul etmiyoruz. Çünkü Hristiyanlar, Filistin halkının bölünmez bir parçasıdır'' dedi.

Bölgedeki Hristiyan ve Müslümanlar arasında ortak kardeşlik ve tarihi mücadele bağları olduğuna değinen İsa, İsrail'in bu yıl Mescid-i Aksa çevresinde 47 kazı çalışması yaptığını ayrıca Yahudi yerleşimcilerin cami avlularına zorla girdiğini kaydetti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler