Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Kudüslü Ortodokslardan İsrail’e tepki

Kudüslü Ortodokslardan İsrail’e tepki

Kudüslü Ortodokslardan İsrail’e tepki
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1295 Beğen : 0

Sebastia Ortodoks Başepiskoposu Atallah Hanna, bir İsrail mahkemesinin Yahudi yerleşimcilere manastırın bir bölümünü ve Kutsal Kabir Kilisesi’ne giden yolun bir bölümünü açmasını sağlayan kararı eleştirdi. Hanna Pazar günü verdiği vaazda, “Aşırılık yanlısı yerleşimcilerin Kutsal Kentte tarihi ulusal mirasımızın bir parçası olan bu mülklere girmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Hanna konuşmasında, Yahudi yerleşimcilerin çabalarının, Kudüs’deki Hristiyanların varlığına karşı olduğunu söyleyerek, “Bu mülkler, kiliselerin kutsallığı, maneviyatı ve sevgisi için episkoposlar, rahipler ve rahibeler tarafından inşa edildi. Yeruşalim’in kültürel mirası olan bu yapılar, manevi ve milli kimliğinin bir parçası “dedi. Sebastia Ortodoks Başepiskoposu Hanna, İsrail’de Arap Ortodoks Kilisesi’nin varlığını ortadan kaldırmak isteyen girişimlere de tepki gösterdi. Başepiskopos, “kilisenin gayrımenkullerini satanlar, sözleşmelerini feshedenlerin Arap Ortodoks Kilisesi’nin bu topraklardaki mirasını, kimliğini, tarihsel varlığını kesinlikle temsil etmeyen kişilerdir” dedi.

Basında çıkan kilisenin mallarını sattığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Başepiskopos Atallah Hanna, “Kilise bu konuda masumdur ve kilisenin mallarını satmaya çalışan bu yabancılarla hiçbir ilgisi yoktur. Bu kişilerin hedefleri, gündemleri kadar iyi biliniyor ve onlara destek olanlar, eylemlerini haklı çıkarıyorlar ve arkalarında duruyorlar” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler