Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Kudüs'teki kiliselerden İsrail'in ihlallerine kınama

Kudüs'teki kiliselerden İsrail'in ihlallerine kınama

Kudüs'teki kiliselerden İsrail'in ihlallerine kınama
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1499 Beğen : 0

Kudüs'te yerleşik kiliselerden yapılan ortak yazılı açıklamada, bölgedeki kutsal yerlerin statükosunun hükümetler ve dini yönetimler tarafından tanındığı hatırlatılarak, İsrail'in statükoyu ihlal etmesinin endişe verici olduğu belirtildi.

Açıklamada, İsrail'deki bir mahkemenin Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde Rum Ortodoks Patrikhanesi'ne ait üç taşınmazın Yahudi işgalciler tarafından kiralanabileceğine yönelik kararı ile Batı Kudüs'te yer alan Hristiyanlara ait taşınmazların istimlak edilerek özel şirketlere satılmasını içeren kanun tasarısı, İsrail'in son ihlallerine örnek gösterildi.

"HRİSTİYAN TOPLULUĞUN MARUZ KALDIĞI TEHDİTLER GERGİNLİĞİ ARTIRIR"

Söz konusu uygulamaların "Kudüs ve kutsal toprakların güvenliğini bozmak için sistematik bir girişim" olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Statükoya yönelik son saldırıyı kınama konusunda ikinci defa birleşmiş durumundayız. Kiliselerin liderleri olarak biz, yüzyıllar boyunca hayatımızı tanzim eden yasaları, anlaşmaları ve sistemleri çiğnemeyi amaçlayan herhangi bir yönetim veya cemaatin eylemlerine karşı koymaya birlik içinde kararlıyız. Hayat dolu Hristiyan topluluğunun çeşit çeşit toplumumuzun oluşumunda temel unsur olduğunu en açık ifadelerle vurguluyoruz. Hristiyan topluluğun maruz kaldığı tehditler, kargaşa dolu bu anlarda endişe verici şekilde gerginliği artırır."

Açıklamayı Kudüs Rum Ortodoks Patriği 3. Teofilos’un da aralarında olduğu 13 kilisenin liderleri imzaladı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler