Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber KKTC'deki Ermeniler'den 50 yıl ilk ayin

KKTC'deki Ermeniler'den 50 yıl ilk ayin

KKTC'deki Ermeniler'den 50 yıl ilk ayin
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2337 Beğen : 0

Ermeniler, 50 yıl sonra ilk kez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki(KKTC) Ermeni Kilisesi'nde ayin düzendi. KKTC ve Güney Kıbrıs'ta yaşayan Ermeniler, ayin için başkent Lefkoşa'daki kilisede buluştu. Ayini Başpiskopos Varoujan Hergelian yönetti.

Yaklaşık 500 kişinin yer aldığı ayinde, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, Hala Sultan Cami İmamı Şevket Alemdar ve bazı büyükelçiler de bulundu.

Ayine katılan Ermeni asıllı Gora Terziyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 50 yılın ardından Ermeni Kilisesi’nde tekrar ayin yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek "Kilisenin etrafında bulunan okullarda okudum. Buralar bizim evimizdi. Evimize geldik" diye konuştu.

Terziyan, bu tür gelişmelerin adada sağlanacak barış sürecine de katkı sağlamasını temenni ettiğini söyledi.

Yunan asıllı Güla Kasabiyan da bugünün ayrı bir anlamı olduğunu, hem kendileri için hem de Ermeniler için "güzel bir gün yaşadıklarını" dile getirdi. Ayinin yıllar sonra tekrar yapılmasının problemlerin çözülebileceğinin bir kanıtı olduğunu söyleyen Kasabiyan, "Barış için daima ileri bakmalıyız" diye konuştu.

Ayinin yapıldığı Ermeni Kilisesi, Osmanlı döneminde Ermenilere tahsis edilmiş, 1964 yılında ise Ermeniler tarafından terk edilmiştir. Bu tarihten sonra harap hale gelen kilise , 2010 yılında tekrar restore edildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler