Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Kiliseye Gelen Her Altı Gençten Biri Hristiyan Oluyor

Kiliseye Gelen Her Altı Gençten Biri Hristiyan Oluyor

Kiliseye Gelen Her Altı Gençten Biri Hristiyan Oluyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1438 Beğen : 0

Yapılan bir araştırmaya göre, kiliseleri ziyaret eden her altı gençten birinin Hristiyan olduğunu öne sürüyor. Yeni rakamlara göre, 11-18 yaşları arasındaki kişilerin kendisini İsa Mesih inanlısı olarak tanımladığını ve yüzde 13’ünün kiliseye katılan Hristiyanlar olduğu söyleniyor ve gençler arasında Hristiyanlık düzeylerinin daha önce düşünülenden çok daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Gençlerin yaklaşık yüzde 13’ü bir kilise veya katedral ziyaretinden sonra Hristiyan olmaya karar verdiklerini söylerken yapılan araştırmada “Bir kilise binasının etkisi, bir gençlik grubuna katılmaktan ve diğer Hristiyanlarla inançları hakkında konuşmaktan daha fazla” şeklinde belirtiliyor.

İngiltere kilisesi ulusal gençlik sorumlusu olan Jimmy Dale, ekibinin sonuçlarla “şok” olmuş olduğunu ifade ediyor.

Aralık ayında gerçekleştirilen araştırmanın analistlerin böyle yüksek bir rakamın doğru olamayacağını düşündükleri için bugüne kadar yayınlanmadığı belirtiliyor. Dale, “Ekip arasında rakam çok yüksek olduğu için inanmama durumu oldu. Okul gruplarıyla kiliseye gelen çok sayıda genç var ve bu onların Hristiyan olmalarının ayrılmaz bir parçası” diyor.

İngiltere’nin Senior Church yetkilileri, bulguların kiliseler ve katedralleri erişilebilir kılmanın önemini gösterdiğini söylüyorlar.

Şu anda İngiltere’nin 42 katedralinden yalnızca dokuzu giriş için ücret talep ediyor, ancak mali baskılardan dolayı daha fazlasının ücretli olacağına dair endişeler var.
Kiliseler ve kilise binalarından sorumlu olan Worcester Episkoposu John Inge şunları söylüyor: “Bu kilise binalarının gücünü gösterir, güçlü olmaları için her türlü sebep var. Kiliseler bir güven duygusu veriyor ve Hristiyan inancının insanlara bu olağanüstü binaları inşa etmelerini sağlamış olduğu anlamını veriyor” şeklinde ifade ediyor. Episkopos Inge, cemaatleri kilise kapılarını kilitlemek yerine açık tutmaya ikna etmek için bir kampanyada liderlik yapıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler