Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Kilisede Hristiyan-müslüman Kardeşliği

Kilisede Hristiyan-müslüman Kardeşliği

Kilisede Hristiyan-müslüman Kardeşliği
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3004 Beğen : 0

Buca Protestan Baptist Kilisesi'nin düzenlediği yaklaşık yüz kişinin katıldığı iftar yemeği, dinler arası diyalog ve hoşgörünün bir örneğini verdi. Yemeğe, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Ak Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait başta olmak üzere, İzmir Kültürler Arası Diyalog Merkezi (İZDİM) Başkanı Şemsettin Ayyıldız, Buca Müftüsü Adem Gülmek, Ak Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Buca Belediyesi meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Müslüman ve hıristiyanlar birlikte iftar yaptı. İftardan önce iki dinin kutsal kitaplarından bölümler okundu. İftar yemeğinin ardından tarihi kilisede ilk kez Buca Müftüsü Adem Gülmek tarafından cemaatle birlikte namaz kılındı.

İftar sonrası değerlendirmelerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, farklı görüş ve dinden insanların birlikte hoşgörü ve saygı temelinde yaşayabileceğini belirterek, "Bu mübarek günde, bir Ramazan iftarında farklı siyasi partilerin ve farklı dinlerin mensupları olarak Allah’ın evi olarak tanımladığımız bir ibadethanede, bir aradayız. Bizleri bir araya getiren Rabbime şükürler olsun. Bu birliktelik ve hoşgörünün dünyaya örnek olmasını diliyorum. Suriye’de akan kanların durması ve barışın olması için, Arakan’daki Müslüman kardeşlerimiz için dua ediyoruz. Allah yardımcıları olsun. Ramazanınız hayırlı, geceniz bereketli olsun" diye konuştu.

Yemeği düzenleyen Buca Protestan Baptist Kilisesi Ruhani Lideri Rev. Ertan Çevik, İslam aleminin Ramazan ayını kutladığını söyledi ve iftar yemeğiyle kültürler ve dinler arası diyalog düşüncesine destek vermek istediklerini söyledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler