Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Katolik Kilisesi Cinsel İstismarları Engelleme Gayretinde

Katolik Kilisesi Cinsel İstismarları Engelleme Gayretinde

Katolik Kilisesi Cinsel İstismarları Engelleme Gayretinde
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2604 Beğen : 0

Papa 16. Benediktus'un talimatıyla İrlanda'da kapsamlı incelemelerde bulunan Vatikan yetkilileri, yayımladıkları raporda, ülkedeki kiliselerde çocukların korunmasına ilişkin mevcut kuralların yerine getirildiğini, bununla birlikte din adamı yetiştiren kurumlardaki akademik programlarda bu konuya daha çok yer verilmesi ve bu kurumlara öğrenci alımındaki kriterlerin gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

"Hristiyan toplumunda kimi masum gençlerin, emanet edildikleri din adamlarınca istismar edildiğini, bu konuda ihtiyatlı olması gerekenlerinse çoğu kez bunu layığınca yerine getiremediğini" kabul eden üst düzey Vatikan yetkilileri, 1990'lardan itibaren sorunun ciddiyetinin daha iyi anlaşıldığını ve çözüm için gereken adımların atılmasına başlandığını da kaydetti.

Raporda, İrlanda'daki dini makamların, taciz kurbanları ve aileleriyle yakinen ilgilenmeyi sürdürmelerinin önemine de değinildi.

İrlanda'da hükümet talimatıyla geçen yıllarda hazırlanan bazı raporlar, ülkedeki kiliselerde bir dönem görev yapmış çok sayıda din adamının çocuk istismarına karıştığını gözler önüne sermiş, iddialar İrlanda ile Vatikan'ı karşı karşıya getirmişti.

İrlanda Başbakanı Enda Kenny, Roma Katolik Kilisesi'ne karşı ilk kez bu denli ağır bir dil kullanarak, Vatikan'ı "taciz soruşturmalarına engel olmak ve kendi gücünü, itibarını korumak adına çocuklara tecavüz ve işkence edilmesini hafife almakla" suçlamıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler