Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Katolik dünyasının büyük günü

Katolik dünyasının büyük günü

Katolik dünyasının büyük günü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2431 Beğen : 0

Papa Francis’in yönettiği büyük ayinle Papa 23. Jean ve Papa 2. Jean Paul aziz ilan edildi. Vatikan’ın ünlü Aziz Petrus Bazilikası’nın aynı isimli meydanında yapılan ayine pek çok ülkeden yüz binlerce Katolik katıldı. Törende, Emeritus Papa 16. Benedikt de hazır bulundu. Törene 24 devlet başkanı ve kraliyet ailesi temsilcisi, 10 başbakan, 40 bakan ve bakan yardımcısı olmak üzere toplam 122 yabancı yetkili de katıldı. Türkiye’yi resmi düzeyde Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler temsil etti.

1958-1963 yılları arasında görev yapan Papa 23. Jean ile 1978-2005 yılları arasında Katolik Kilisesi’nin liderliğini yürüten Papa 2. Jean Paul’ün gerçekleştirdikleri mucizeler dolayısıyla aziz ilan edilmeleri kararlaştırılmıştı. Alman Basın Ajansı’nın (DPA) haberine göre, ayinde dünyanın çeşitli yerlerinden 150 kardinal, yaklaşık bin piskopos ve 6 bin rahibin yanı sıra 24′ten fazla devlet ve hükümet başkanı da hazır bulundu. Tören, 74 ülkede TV ve radyolardan canlı yayınlandı.

İki papanın birden aziz ilan edilmesi Vatikan tarihinde ilk kez gerçekleşti. Her iki Papa’nın aziz ilan edilmesi için geleneksel süreçte istisna yapıldı.

Papa 2. Jean Paul’ün (Karol Wojtyla) Polonyalı olması sebebiyle Aziz Petrus meydanında toplanan kalabalıktaki Polonya bayrağı sayısının çokluğu dikkati çekti. Çok sayıda Katoliğin ayin sebebiyle günler öncesinden geldiği Vatikan ve civarında yollar, gerek güvenlik önlemleri gerekse yoğunluktan ötürü törenin başlamasına saatler kala trafiğe kapatıldı. Aşırı talep dolayısıyla Roma’daki konaklama yerleri günler öncesinde dolarken, pek çok ziyeretçinin uyku tulumlarıyla Roma sokaklarında sabahladıkları görüldü.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler