Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Kardinalin evinden cephanelik çıktı

Kardinalin evinden cephanelik çıktı

Kardinalin evinden cephanelik çıktı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2512 Beğen : 0

Vatikan’daki en önemli idarelerden biri olan Apostolik Makam’ın Vatan Mirası İdaresi Müdürlüğü’nü yürüten 68 yaşındaki Kardinal Domenico Calcagno’nun, Vatikan’daki dairesinde adeta bir cephaneliğe sahip olduğu ortaya çıktı.

İtalyan Episkoposlar Konferansı’nda (CEI) da bir dönem ekonomik ilişkilerden sorumlu müdürlüğü görevini yürüten Kardinal Calcagno’nun, tüfekten tabancaya, antikadan moderne 13 parçalık bir silah koleksiyonu olduğu belirlendi. 2002-2007 yılları arasında görev yaptığı Savona’da yayın yapan Savonanews gazetesinin haberine göre, önemli misyonlarda bulunan Kardinal Calcagno’nun bu sırrı, Vatikan nezdinde rahatsızlık yarattı. Zira kardinaller, Papa’dan sonra en önemli konuma sahip din adamları ve onların davranışlarının inananlar üzerindeki etkisi büyük.

KOLEKSİYONUNDA TÜRKİYE’DEN DE PARÇA VAR
Gazete, Vatikan’daki dairesinde bir av köpeğiyle beraber yaşayan kardinali, Sylvester Stallone’nin canlandırdığı ’Rambo’ karakterine benzetti. Avcılık belgesine de sahip olan Kardinal Domenico Calcagno’nun koleksiyonunda, Smith Wesson 357 Magnum, Remington 7 bin 400 tüfek (30.06 kalibre), 38 kalibrelik Arminius marka silah ve Türkiye’de üretilmiş Hatsan Eskort model av tüfeği gibi parçaların olduğu belirtildi. Kardinalin, bir tüfeğin babadan miras kaldığı, diğer parçaları ise sportif amaçlı kullandığı ya da koleksiyonuna eklemek için satın aldığı yönünde açıklama yaptığı verilen bilgiler arasında. Söz konusu kardinalin, 7,5 kalibrelik Schmidt Rubin silahını ise başka bir din adamına sattığı ortaya çıktı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler