Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Kardinal: 'İslam, Hıristiyanlık'tan daha canlı'

Kardinal: 'İslam, Hıristiyanlık'tan daha canlı'

Kardinal: 'İslam, Hıristiyanlık'tan daha canlı'
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2697 Beğen : 0

Papa 2. Jean Paul tarafından 1985 yılında kardinallik makamına yükseltilen ve Katolik Kilisesi'ne 'dinler arası diyalog' teriminin yerleşmesinin mimarlarından biri olarak gösterilen teolog Kardinal Poupard, Corriere della Sera gazetesine bir röportaj verdi. Yaşının ileri olmasından dolayı Papalık seçimlerine katılamayacak olan 82 yaşındaki Fransız Kardinal, Batı'da inanç krizi yaşandığını öne sürerek, "Burada Kutsal kabul ettiğimiz şeyler, artık inananlar tarafından sadık kalınan şeyler değil. Bunun için evlilik kurumuna ve vaftize bakmak yeterli. İslam, Hıristiyanlıktan daha canlı bir din" dedi.

YENİ PAPA AVRUPA DIŞINDAN OLMALI

Hıristiyanlığın Afrika'da, Asya'da (özellikle Filipinler'de) ve Latin Amerika'da hızla yayıldığını belirten Kardinal Poupard, "2025 yılında Katoliklerin yüzde 80'i dünyanın güneyinde yaşayacak. Kardinaller bunu göz önünde bulundurarak, bir sonraki Papa'yı seçmeli" diyerek, yeni Papa'nın Avrupa kıtasının dışından seçilmesinin gerekliliğine işaret etti.

16. Benediktus'un halefinin nasıl olması gerektiğine de değinen Kardinal Poupard, "İki dil bilmeli. Biri Tanrı'nın diğeri ise insanlığın dili. Bize, kültürün merkezinin sadece Batı olmadığını göstermeli. Katolik Kilisesi'nin 186 ülkede hayatta olduğunu göz önüne almalı" diye görüşlerini ortaya koydu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler