Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber İran’da Hristiyanlar Hapse Mahkum Edildi

İran’da Hristiyanlar Hapse Mahkum Edildi

İran’da Hristiyanlar Hapse Mahkum Edildi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1436 Beğen : 0

Temmuz ayının başında, İranlı dört Hristiyan hakkında verilen hapis cezaları ile ilgili ayrıntılar’Dünya İzleme Örgütü’ tarafından ortaya koyuldu.

‘Dünya İzleme Örgütü’, içlerinde bir pastörün de olduğu, Hristiyanlığa geçen iki kişiye uzun dönem hapis cezası verildiğini mahkum edilen üç Hristiyan’a ek olarak başka bir kişinin de din değiştirme suçundan hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Tutuklananlardan Kaviyan Fallah-Mohammedi, “Ev kiliseleri örgütleyip yönetmek ile ulusal güvenliğe karşı gelmek” suçundan on yıl hapse mahkum edildi. Din değiştiren diğer bir kişi olan Amin Afshar-Naderi ise, “kutsal olana hakaret” suçundan ilave beş yıl daha alarak toplamda on beş yıl hapis cezası aldı.

Noel’i Kutlarken Tutuklandılar
Fallah-Mohammadi ve Afshar-Naderi’nin, daha öncesinde 2014 yılında Pastörleri Victor Bet-Tamraz ile Noel’i kutlarken tutuklandıkları belirtildi. Pastör Bet-Tamraz, Tahran Pentekostal Asur Kilisesini, İran İçişleri Bakanlığı tarafından 2009 yılında kapatılmasına kadar yönetmiş ve tutuklanmasının ardından on yıl hapis cezasına mahkum edildi. Asuri Pastör’e, yöneltilen suçlamalara ek olarak “evanjelizmi sevk ve idare etmek” ve “yasadışı ev kilisesi faaliyetleri” suçlamalarında bulunulduğu belirtildi. Pastör Bet-Tamraz’ın cezasının, kilisesinin kapanmasından önce ve sonrasında gerçekleştirdiği eylemlerle yakından alakalı olduğu düşünülüyor.

Tahran Devrim Mahkemesi tarafından verilen cezaların açıklandığı sırada sanıkların bizzat bulunmadıkları ancak avukatlarının hazır bulunduğu ve mahkeme kararına kısa bir zamanda itirazda bulunacakları bildirildi. Temyiz sürecinin iki aydan iki yıla kadar uzayabileceği söyleniyor.

Yüklü Kefalet Talep Ediliyor
Mahkum edilen dört Hristiyan’ın kefalet ile serbest kalmak için yaklaşık 30 bin – 90 bin dolar arasında bir miktar ödemeleri gerekiyor. Pastör Bet-Tamara ve Fallah-Mohammadi’nin kefaletle serbest kaldıkları, ancak Asgari ve Afshar-Naderi’nin, Ağustos 2016’da Tahran’ın kuzey doğusunda bulunan Elburz dağlarında piknik yaparken tutuklanmalarının ardından hala hapiste oldukları belirtildi. Pastörün oğlu Ramil Bet-Tamraz’ın da dahil olduğu üç Hristiyan piknikte tutuklanmalarının ardından her biri 30 bin-60 bin dolar arasında kefalet ödenmesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Asgari ve Naderi’nin, bu yılın başlarında yaşadıkları sağlık problemlerinden ötürü tıbbi tedavi isteklerinin reddedilmesiyle protesto amaçlı açlık grevine başladıkları açıklandı. Middle East Concern, sorgusu sırasında Asgari’nin “yoğun baskı” altında bırakıldığı bildirildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler