Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber İngiltere'de Hristiyanlar ayrımcılığa maruz kalıyor

İngiltere'de Hristiyanlar ayrımcılığa maruz kalıyor

İngiltere'de Hristiyanlar ayrımcılığa maruz kalıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3445 Beğen : 0

Sadece haç taktığı için işini kaybettiğini söyleyen eski bir British Airvays çalışanı Nadia Eweida’nın avukatı, İngiltere’de diğer dinlere gösterilen hoşgörünün Hristiyanlığa gösterilmediğini iddia etti:

“O, dini semboller taşıyabilen iş arkadaşlarının hemen yanında çalışıyordu. Bunların içinde Sih sarığı, Sih bileziği, Müslüman türbanı ve Yahudi kipası takanlar vardı.”

Davaya İngiliz hükümeti adına katılan avukatlar, söz konusu vakalardaki sorunun bireysel haklar ile işverenlerin yetkileri arasındaki sınırdan kaynaklandığını ifade etti:

“Yasalar, bireylerin dini inaçlarını profesyonel çevrelerinde yaşama haklarını garanti ediyor. Yine de bu, kişinin inancını iş ortamında istediği her şekilde ifade edebileceği anlamına gelmiyor.”

British Airways, 2007’de aldığı bir kararla, çalışanlarının kıyafetlerinde dini sembol bulundurmalarına izin vermişti.

İngiltere’nin Bristol kentinde, 2010 yılında eşcinsel hastaları kabul etmediği için kendisine dava açılan Hristiyan bir psikolog yerel mahkeme tarafından haksız bulunmuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler