Hıristiyan Haber

Hz. ALİ, HRİSTİYAN HAYRANI MI?

Hz. ALİ, HRİSTİYAN HAYRANI MI?
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3777 Beğen : 0

İddia Sabah yazarı Sevilay Yükselir'e ait. Yükselir'in bugünkü köşesinde belirttiğine göre Merkel'in partisi Hıristiyan Demokrat Birliği'nin (CDU) arkasında olduğu bir dernek kurulmuş. Derneğin adı Hıristiyan Alevilik Arkadaşlık Birliği...

ALEVİLİK HIRİSTİYANLIK'A DAHA YAKIN

Sabah yazarı, söz konusu derneğin kuruluş amaçlarının başında "Alevilik'in Müslümanlık'a değil Hıristiyanlık'a daha yakın bir inanç biçimi olduğunu yaymak" olarak açıklıyor. Bu fikre itiraz edenlere de sert bir biçimde cevap veriliyormuş.

"MİSYONERLER AT KOŞTURUYOR"

İstihbarat birimlerinin konudan haberdar olduğunu düşündüğünü belirten Sevilay Yükselir yazısında "Hıristiyan misyonerlerin, sol örgütlerin Alevilerin yoğun yaşadığı yerde at koşturduğu bilgisi geliyor bana" diyor.

İşte Yükselir'in yazısındaki o bölüm;

"Bir dernek kurulmuş şimdilerde Almanya'da. Alman CDU partisinin de arkasında olduğu bu derneğin adı; Hıristiyan Alevilik Arkadaşlık Birliği! Derneğin yöneticileri katıldıkları toplantılarda Aleviliğin İslamiyetle alakası olmadığını, Hıristiyanlığa daha yakın bir inanç biçimi olduğunu anlatıp duruyormuş. itiraz edenlere de çok sert biçimde cevap veriliyormuş. Muhakkak istihbaratın elinde de vardır bu bilgiler ama şu anda marjinal sol örgütlerin, Hıristiyan misyonerlerin, kendilerini Yehova Şahitleri diye tanıtan garip tiplerin Alevilerin yoğun olarak yaşadıkları bölgelerde resmen at koşturduğu bilgisi geliyor bana."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler