Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Hıristiyan olan hamile kadın ölüme mahkum edildi

Hıristiyan olan hamile kadın ölüme mahkum edildi

Hıristiyan olan hamile kadın ölüme mahkum edildi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2654 Beğen : 0

Mahkemenin iddasına rağmen hiçbir zaman Müslüman olmadığını söyleyen kadın, din değiştirip Hristiyan olduğu suçlamasıyla mahkeme tarafından ölüm cezasına çarptırıldı. Sudan Mahkemesi bir Hristiyanla evlenen 8 aylık hamile kadını, din değiştirip Hristiyanlığa geçtiği iddasıyla idam cezasına çarptırdı.

AFP’nin haberine göre dava esnasında “Ben Hristiyanım ve hiçbir zaman din değiştirmedim” diyen Sudanlı kadına davanın hakimi “Sana İslama geri dönmen için üç gün süre verdik; ama sen bunu yapmamakta direndin. Seni idama mahkum ediyorum” dedi.

Uluslararası Af Örgütü’nün derhal serbest bırakılması için çağrıda bulunduğu Sudanlı kadın, Meriam yehya İbrahim İshag, Müslüman bir baba ile Hristiyan bir annenin çocuğu ve babasının yokluğunda annesi tarafından Ortodoks olarak yetiştirildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler