Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Halep’te ikinci büyük kilise saldırısı

Halep’te ikinci büyük kilise saldırısı

Halep’te ikinci büyük kilise saldırısı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2748 Beğen : 0

Suriye Halep’te son günlerde artan çatışmalara paralel olarak ibadethaneleri hedef alan eylemlerin sayısında da artış yaşanıyor. Agos’tan Vahakn Keşişyan’ın haberine göre, son olarak geçen Cuma günü Halep Ermeni Katolik Episkoposluğu’na ait olan Azize Rita Kilisesi havan topu saldırısına uğradı. Saldırı sonucunda kilisenin kubbesi çöktü, ancak herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Başepiskopos konuştu

Halepli Ermeni Katoliklerin dört kilisesinin en eskisi Azize Rita Kilisesi, 1831’de yılında inşa edildi. 1749’da kurulan Halep Ermeni Katolik cemaatinin başepiskoposu Bedros Miryatyan, Azize Rita Kilise’nin maruz kaldığı saldırıyı şöyle değerlendirdi: “Bu saldırı durumuzu değiştirmeyecek, güvenimizi sarsamayacaktır. Suriye’ye barışın dönmesi için dua etmeye devem edeceğiz.”

Halep’in Tilel bölgesinde bulunan Azize Rita Kilisesi, aynı sokaklarda bulunan Süryani Ortodoks Başepiskoposluğu ile birlikte geçen yıl 19 Aralık’ta da saldırıya uğramış, ancak ciddi bir zarar görmemişti.

Kiliseye yapılan havan topu saldırısını hangi grubun gerçekleştirdiği henüz tespit edilemezken, eldeki ipuçları El Şamiye Cephesi’ni gösteriyor. Son dönemde militan sayısını ve silah gücünü artıran, kendini Halep’te ispat etmeye çalışan El Şamiye Cephesi, rejim güçleriyle çatışıyor.

Azize Rita Kilisesi’ne yapılan saldırı büyük yankı yarattı. 2011’de başlayan Suriye savaşından önce, dünya genelinde 700 bin nüfusu bulunan Katolik Ermenilerin Halep’te nüfusları 18 bin, tüm Suriye’deki nüfusları ise 28 bindi. Bugün ise Halep’teki Ermeni Katoliklerin üçte birinin şehri terk etmiş olduğu tahmin ediliyor.

Azize Rita Kilisesi’ne yapılan saldırı, Eylül 2014’te İŞİD tarafından Der Zor Ermeni Kilisesi’ne yapılan saldırıdan sonra, bir Ermeni kilisesine yapılan en büyük saldırı olarak kabul ediliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler