Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Güney Sudan Halkı Barışı Umut Ediyor

Güney Sudan Halkı Barışı Umut Ediyor

Güney Sudan Halkı Barışı Umut Ediyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2190 Beğen : 0

Güney Sudan’da yaşayan Hristiyanlar, bu sene kutlanan Noel’in iki senedir süren iç savaşa barış getireceğine inanıyor.

Kişisel güvenliği nedeniyle adının açıklanmasını istemeyen Güney Sudan’da hizmet eden bir kilise görevlisi, “Bu iki yılı iç savaştan dolayı korku içinde geçirdik, buna rağmen hala barışın sağlanacağı yönünde umutluyuz. Bu Noel diğerlerinden çok farklı geçecek, biz buna inanıyoruz. Artık acılar çekip, korkuyla yaşamak istemiyoruz. Tüm Güney Sudan kesimlerinde savaşta hayatını kaybeden ve gaziler adına anma törenleri düzenleniyor.” dedi.

2011 senesinden beri, Güney Sudan Cumhuriyeti bağımsızlığını ilan ettikten sonra yerel halk iç çatışmalardan dolayı ciddi zararlar görmeye başladı, 2013 yılında her şey daha da kötüye gitti. Bu olaylar sonrasında barış anlaşması imzalanmaya karar verildi. Antlaşma yerel halk temsilcileri ve Sudan Ordusu askerleri arasında imzalandı.

İmzalanmış olan barış anlaşmasının yanı sıra, savaş Güney Sudan’ın farklı bölgelerinde devam ediyor. Barış anlaşmasının imzalanması, iç savaşı tam anlamıyla bitiremedi fakat hafifletti. Birleşmiş Milletler, barış misyonunu güçlendirmeye karar verdi. Ateşkes anlaşmasına uyulup uyulmadığını kontrol etmek için askerleri izleme altına almayı planlıyor.

Sudan halkı Noel için hazırlıklar yapıyor ve yıllar sonra rahat bir seneye başlayacaklarına inanıyorlar.

Hizmet görevlisi, “Savaş çok büyük tahribatlara neden oldu. Sudan’daki durumlar değişmedikçe yurt dışından hiç kimse burayı ziyaret etmek istemeyecektir. Turist oranının düşüşüyle bizler de haliyle ekonomik olarak etkilendik. Çeşitli zorluklar yaşasak da hiç kimse bizim barış içinde yaşamaya dair umudumuzu yitirmemize neden olamaz. Bizler bu Noel’i Güney Sudan için yeni bir başlangıç olacağına inanıp kutlayacağız.” Diyerek duygularını belirtti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler