Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Ermenistan’da Nuh’un Gemisinin Kopyası İnşa Edilecek

Ermenistan’da Nuh’un Gemisinin Kopyası İnşa Edilecek

Ermenistan’da Nuh’un Gemisinin Kopyası İnşa Edilecek
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1795 Beğen : 0

Ermenistan’da tarihi, kültürel ve bilimsel “Nuh’un Gemisi” bir kompleks inşaatı planlanıyor. Nuh’un Gemisi, İncil’de bahsi geçen orijinal ölçüleri ile inşa edilecek.

İncil’de bahsedilenlere göre; Gemi, Tanrı’nın buyruğu üzerine tufandan insan ve hayvanların kurtulabilmesi için Nuh Peygamber tarafından inşa edildi. Tufandan sonra da Ağrı Dağı yakınlarında durduğu düşünülüyor.

Nuh’un gemisinin Ağrı Dağı’nın önündeki, Ermenistan sınırları içinde kalan tepelerinden birinin üzerinde inşa edileceği belirtiliyor. Gemi ahşap kaplı betonarme bir yapı olacak. Geminin ölçüleri Kutsal Kitap’ta yazılanlar ile birebir olacak. Yaratılış 6: 15-16’de ölçüler şu şekilde geçiyor. “Gemiyi şöyle yapacaksın: Uzunluğu üç yüz, genişliği elli, yüksekliği otuz arşın olacak. Pencere de yap, boyu yukarıya doğru bir arşını bulsun. Kapıyı geminin yan tarafına koy. Alt, orta ve üst güverteler yap.”

Proje organizatörleri gemide farklı ülkelerden ulusal kültürleri temsil eden 200 sergi alanı yerleştirmeyi planlıyor. Gemide ziyarete gelen turistler ve din adamları için 40 odanın da yer alacağı, müzeler, galeriler, kütüphaneler ve konferans salonları da olacağı projede belirtiliyor.

Nuh’un Gemisi Projesi hükümet yetkililerine sunuldu, devlet onayı alındığında ise inşaat sürecine başlanması planlanıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler