Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Dışişleri'nden 'Hristiyan sığınmacı' yanıtı

Dışişleri'nden 'Hristiyan sığınmacı' yanıtı

Dışişleri'nden 'Hristiyan sığınmacı' yanıtı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3032 Beğen : 0

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye'deki insani trajedinin başladığı ilk günden bu yana aynı anlayışla tüm Suriyelileri eşit tutan bir politika temelinde sınırların her dinden, her mezhepten ve her etnik gruptan Suriyelilere hiçbir ayrım ve sınırlama olmaksızın daima açık tutulduğu belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin insani alandaki ve bu bağlamda sığınmacılara yönelik politikaları, köklü tarihinden devraldığı gelenekleriyle şekillendiği ve uluslararası hukuk ile tam uyum içinde olduğu belirtilen açıklamada, "Türkiye bu çerçevede, dünyadaki hiçbir insani krizde etnik, dil, din, mezhep ya da herhangi bir başka ayrım gözetmemiş, tamamen insani ve vicdani mülahazalarla uluslararası faaliyetlere katılmış ve katkıda bulunmuştur" denildi.

Rejimin zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriye'deki her kesimden toplam 190 bine yakın Suriyeli'nin herhangi bir fark gözetilmeksizin kurulan barınma merkezlerinde ağırlandığı ve tüm ihtiyaçlarının karşılandığı belirtilen açıklamada, muhtelif şehirlerimizde yaşayan Suriyelilerin sayısının da 100 bini aştığı bildirildi.Bu konudaki yaklaşımımız başta BM olmak üzere uluslararası toplum tarafından takdirle karşılandığı vurgulanan açıklamada,"Geçen hafta Suriye'ye giderek rejim ile görüşen siyasi parti heyetine mensup bir milletvekilinin Türkiye'deki barınma merkezlerine Hristiyan sığınmacı alınmadığı yolundaki iddiası hayret ve teessüfle karşılanmıştır. Bu gibi iddiaların, kendi ülkesinin yetkili makamlarından doğruluğunu sorma gereği dahi duyulmadan gündeme getirilmesi son derece üzücü ve düşündürücüdür. Türkiye, Suriye'de yaşanan insani drama ilişkin olarak, tüm Suriyelilere eşit şekilde kucak açmaya devam edecektir." denildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler