Hıristiyan Haber

Din adamı ameliyatla kadın oldu

Din adamı ameliyatla kadın oldu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2743 Beğen : 0

İki yıl önce kadın olmaya karar veren Spörkel, kilise cemaatine de bu kararını açıkladı. Önce tepkiyle yaklaşanlar daha sonra çok sevdikleri rahiplerinin bu kararını saygıyla karşıladılar. Kilise cemaati iki yıl süren cinsiyet değişimi sürecini yakından izlediği için rahiplerinin yeni görüntüsüne de kolay alıştı. Son olarak nüfus kaydında cinsiyetini ve adını da değiştiren rahip, artık Elke - Miriam adıyla ayinleri yönetecek.

Uzun yıllardır kendini "Yanlış bir vücutta" hissettiğini belirten Spörkel, "Bu yüzden psikolojim bozuldu. Tedavi aşamasında cinsiyet değişimi fikrine yoğunlaştım. Kilise önderlerinin de desteğiyle kararımı verdim. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Cemaatime daha yararlı olacağımı düşünüyorum" dedi.

Rahibin cinsiyet değiştirerek kadın olmasına ise Haldern Kilisesi'nin bağlı olduğu Ren Kiliseler Birliği destek verdi. Hıristiyanlığın büyük mezheplerinden sayılan Protestanlıkta, Katoliklerden farklı olarak kadınlar da din adamı (Rahibe) olabiliyor.

Bu yüzden kilise kuralları gereği Spörkel'in kadın olduktan sonra da rahiplik görevini sürdürmesinin önünde engel bulunmuyor. Bu arada Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck da Protestan rahibiydi. ,



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler