Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Azizlerin kalıntıları bilimsel tekniklerle araştırılıyor

Azizlerin kalıntıları bilimsel tekniklerle araştırılıyor

Azizlerin kalıntıları bilimsel tekniklerle araştırılıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2293 Beğen : 0

Oxford Üniversitesi uzmanları tarafından Keble College’s Advanced Studies Centre’da başlatılan araştırmalarda Elçi Yuhanna ve Vaftizci Yahya’nın döneminden kalma kemikler incelemeye alındı.

Araştırmalarda, dünyanın dört bir yanında bulunan kalıntılar, radyokarbon teknolojisi, teolojik ve genetik araştırmalar kullanılarak inceleniyor. Yüksek hassasiyetle çalışan ve DNA analizini daha net olarak bulabilen yeni teknolojiler sayesinde kalıntıların hangi zamana ve coğrafyaya ait olduğu artık dahanet bir şekilde bulunabiliyor.

Yapılan incelemelerde radyokarbon hızlandırıcı üntiesini kullanarak İsa Mesih’e ait olduğu inanılan kefenin 1260 ile 1390 yılları arasında üretildiğine açıklık getirilmişti. Bulgaristan adalarının birinde bulunan ve ‘Sveti İvan’ yani ‘Yuhanna’ ismi verilen 6 adet erkek kemiği üzerinde Oxford’dan Profesör Thomas Higham tarafında yapılan analizlerde kemiklerin gerçekten de Ortadoğu bölgesinde İsa Mesih’le aynı zamanda yaşayan birine ait olduğu sonucuna varılmıştı. Son yapılan araştırmalarda ise Davut peygamber , Luka ve İsa Mesih’in çarmıha gerildiği döneme ait izler ve kalıntılar bulundu. Ancak bu araştırmaların sonuçları henüz yayınlanmadı.

Profesör Thomas Higham, “İlk kez bu kadar çok dini kalıntıları araştırmaya gelen akademisyen bir arada bulunuyor. Bulunan kalıntıların bir elçiye ya da peygambere ait olup olmadığını yüzde yüz söyleyemeyiz. Ancak vücut kalıntılarından o dönemde yaşayıp yaşamadığını ve kökeninin nereden geldiğini söyleyebiliriz.” diye belirtti. (christiantoday / BA)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler