Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Aziz George, İskenderun’da Ayinlerle Anıldı!

Aziz George, İskenderun’da Ayinlerle Anıldı!

Aziz George, İskenderun’da Ayinlerle Anıldı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1470 Beğen : 0

Aziz George, İskenderun’da ismini taşıyan kiliselerde düzenlenen ayinlerle ölüm gününde anıldı. Aziz George Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz George Rum Katolik Kilisesi ve Aziz George (Mar Circos) Rum Ortodoks Kilisesi’nde ayinler düzenlendi.

İlk ayin, sabah saatlerinde Aziz George Rum Ortodoks Kilisesinde düzenlenirken, buradaki ayini Peder Dimitri Yıldırım yönetti.

Akşam saatlerinde İskenderun Aziz George Rum Katolik Kilisesinde düzenlenen ayini ise İskenderun Katolik Kilisesi Rahibi Julius Ohanele yönetirken Diyakon Alexandre de ayine eşlik etti.

Aziz George’un Roma Ordusunda bir asker olduğundan, Hristiyanlıktan dönmesi istendiğinde bunu kabul etmediği için Diokletyan tarafından öldürülmesinin emredildiğini söyleyen Peder Ohanele’nin ardından günün anlamı ile ilgili vaazı Diyakon Alexandre verdi.

Aziz George’un imanın da dolayı pek çok kez öldürülmek istendiğini ancak Tanrı’nın her defasında bunu önlediğini anlatan Diyakon Alexandre; “Aziz George’u putperest tapınağına götürdüler. Oradaki heykellere kurban olarak sunmalarını istediler. Ama George heykelin önünde durduğunda, putun içerisindeki iblis çıkıp ‘İsa Mesih gerçek Tanrı’dır’ diye bağırıyor. Herkes şaşırıyor. Bunu ardından O’nu yok etmeye çalışırken mucizelerine de tanık oluyorlar.

Aziz George’un 300 yıllık bir ölüyü dirilttiği söyleniyor. Hapishane içerisinde de Rabb’in müjdesini yaymaya devam ediyor, içlerinden iman edenler de oluyor. İmparatoriçe Alexandra da iman ediyor, ölüme mahkûm ediliyor. Kafasının kesilmesi hükmü veriliyor ama o bir gün öncesinden rahat bir şekilde derin bir uykuya dalıp ölüyor.

Aziz George genelde bir ejderhayı öldürürken resmediliyor. Ejderha kötülükleri simgeliyor, azizimiz ise imanı. İmanla kötülükleri yeniyor. Tüm askerlerin azizi oluyor ve ölüme kadar gidiyor” diye konuştu.

Hep birlikte duaların edildiği, ilahilerin söylendiği ayin sonrası, kilisenin de isim bayramı olması dolayısıyla İskenderun Aziz George Rum Katolik Kilisesi bahçesinde küçük bir kokteyl de düzenlendi.

İskenderunlu Çocuklar Kilisenin Çocuk Şenliğinde Doyasıya Eğlendiler

İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Gençlik Komitesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Pazar günü öğleden sonra, cemaatin çocuklarına yönelik bir şenlik düzenledi. Çocuklara çeşitli oyunlar oynatan gençler hem eğlendiler hem eğlendirdiler.

Kilise bahçesinde yapılan 23 Nisan etkinliğinde çuval yarışı, kaşıkla yumurta taşıma, sandalye kapmaca gibi pek çok oyun oynayan çocuklar, bu özel günlerini doyasıya yaşadılar. Ekmek arası sosis ve aperatif yiyecekleri de hep birlikte yiyen çocuklar, gün boyunca doyasıya eğlendiler.

Gerçekleştirilen Şenlik sonunda çocuklar ve aileleri, daha birçok özel günde etkinlikler tertip eden kilisenin gençlik komitesi üyelerine, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel böylesine güzel bir etkinliği düzenledikleri için teşekkür etmeyi de ihmal ettiler.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler