Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Amerikalı Hristiyanlar İnançlarından Şüphe Duyuyor

Amerikalı Hristiyanlar İnançlarından Şüphe Duyuyor

Amerikalı Hristiyanlar İnançlarından Şüphe Duyuyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1559 Beğen : 0

Barna Grubu tarafından kendini Hristiyan olarak tanımlayan kişiler üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda, Amerikalı Hristiyanların bir çoğunun inançlarından şüphe duydukları gözler önüne serildi.

Tanrı’ya Karşı Şüphe Duyuluyor

Yapılan araştırmada, kişilere “inançlarına” ya da geniş anlamda “Tanrı’ya karşı hiç şüphe duyup duymadıkları” hakkında sorular soruldu. Yapılan görüşmeler ışığında, soruları cevaplayan %65’lik kesimin şüpheleri olduğu ortaya çıktı. %65’lik kesim içinde bulunan %40’lık bir kesimin şüphe duyduklarını ancak bunun üstesinden geldiklerini, kalan %25’lik kesim ise hala şüphe içinde oldukları zamanlar olduğunu söyledi. İnançlarından şüphe duyan %65’lik kesim dışında, %35’lik bir kesimin ise inançlarını daha önce hiç sorgulamadıklarını söyledi.

Sorgulayanlar’dan Bazılarının İnancı Güçlenirken, Bazıları İnançlarını Kaybetti

Kendini Hristiyan olarak tanıtanların %53’lük bir kesim, sorgulamanın onları daha da güçlendirdiğini, %20’lik kesim ise sorgulamanın inançlarını kaybetmelerine yol açtığını belirtti. Diğer bulgular ise bu tip durumlarda üstesinden gelebilmek için neler yapıldığıyla ilgiliydi; %40’ı arkadaş ve ailelerinden, %29’u Kutsal Kitap’tan, %22’si kilise’den, %19’u eşlerinden, %18’i ise Pastör ya da Önderler’den yardım aldığını belirtti.

2000 Jenerasyonu Hakkında Araştırma Yapıldı

2000’li yıllarda yetişkin olan Amerikalıların tüm jenerasyonlardan farklı olarak, inançlarını sorgulamaları, daha seküler ortamda yetişmeleri hakkında; Geçtiğimiz Eylül ayında ‘Public Religion Research Institute’ tarafından 18-29 yaşları arasında olan gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmada yaklaşık %40’lık bir kesimin din ile bir bağlantısının olmadığı ortaya çıkmıştı. Bu şok edici oranın ortaya çıkmasının en büyük sebebi ise, gençlerin dini hayatın yaşanmadığı aileler’de dünyaya gelmesi ve eskiden olduğu gibi geleneklerin yaşanmaması gösterildi. Yapılan araştırmalar, 2000’li kuşağın seküler bir ortamda yetiştiği için kiliseye gitmeyi, incil okumayı ve dua etmeyi bıraktıklarını gösteriyor. 50 Yaşın altındaki %74’lük bir kesim ise dini hayatın yaşanmadığı evlerde büyüdükten sonra bu şekilde hayatlarına devam ettiklerini belirtti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler