Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Almanya'da Pegidacı papaza vaaz yasağı

Almanya'da Pegidacı papaza vaaz yasağı

Almanya'da Pegidacı papaza vaaz yasağı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2645 Beğen : 0

Almanya'nın Duisburg şehrinde Pegida gösterisine katılarak bir konuşma yapan rahibin vaaz etmesi Kilise tarafından yasaklandı.

Almanya'nın Duisburg şehrinde Pazartesi günü yapılan İslam karşıtı Pegida gösterisinde konuşan Alman rahip Paul Spaetling, Federal Başbakan Angela Merkel'in 'İslam Almanya'ya aittir.' sözlerini eleştirerek bunun imkansız bir söz olduğunu söyledi. Köln'de 2 hafta önce yapılan Pegida gösterisi sırasında Katedralin ışıklarını söndürmesinin de çok üzücü olduğunu belirten rahip Spaetling, ortaçağda Türklere karşı yapılan haçlı seferlerini hatırlattı.

Emmerich şehri rahibi Spaetling, bağlı bulunduğu Münster Başpiskoposluğu tarafından uyarılarak, İslam'a karşı hiç değişmeyen klişe sözler kullandığı ve bunun tehlikeli olduğu kaydedildi.

Başpiskoposluk tarafından yapılan açıklamada, rahibin gösteride sahneye çıkarak Katolik bir papaz olduğunu belli eden kıyafetleriyle ve rahiplik otoritesini de kötüye kullanarak aşırı sağ ideoloji, yabancı düşmanlığı ve dinlere karşı tavır ortaya koyan ifadeler sarfetmesinin Katolik Kilise'de yerinin olmadığı belirtildi.

Münster Başpiskoposu Dr. Felix Genn, Spaetling'e gönderdiği mektupta bu tür konuşmalara tahammül edemeyeceğini ve vaaz etme yetkisini elinden alacağını bildirdi.Böylece zaten son zamanlarda rahiplik görevini yeterli bir şekilde yerine getirmeyen rahip Spaetling'in bundan böyle kilisede ve kilise dışında kamuya açık konuşma yapması yasaklandı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler