Hinduizm Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hinduizm Haberleri Pakistan'da Hindu Tapınağı Kundaklandı

Pakistan'da Hindu Tapınağı Kundaklandı

Pakistan'da Hindu Tapınağı Kundaklandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hinduizm Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 2672 Beğen : 0

Pakistan'da Hindu asıllı bir uyuşturucu müptelasının Kur'an-ı Kerim sayfalarına saygısızlık ettiği iddiasının ardından ülkede gerilim arttı, olaya tepki gösteren Pakistanlı Müslümanlar Hindulara ait evlere ve dükkanlara saldırdı

Pakistan'ın Belucistan eyaletinin Larnaka/Cinnah Bag bölgesinde Sangeet Kumar isimli uyuşturucu müptelası bir Hindu'nun evinin yanındaki çöp kutusunda yanmış Kur'an-ı Kerim sayfaları bulundu. Kur'an-ı Kerim'e yapılan bu saygısızlık Pakistanlı Müslümanlar'dan tepki çekti ve ülkede gerilimi bir anda yükseltti.

Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapıldığının duyulmasının ardından yaklaşık 200 kişilik bir grup Hindu toplum merkezine saldırmış, Hinduların dükkanlarını yakmış ve yangın Hindu tapınağına da sıçramıştı. Bazı kaynaklar tarafından, protestocuların Hindu tapınağına da saldırdığı ileri sürüldü. Pakistan Hindu Komitesi yaptığı açıklamada tapınağın zarar gördüğü tüm heykelerin kırıldığını , tapınağın kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Güvenlik güçlerinin aldığı önlemler sonrasında olaylar duruldu. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, bölgesel hükümetlerin azınlıkların hayatlarının ve mülklerinin korunmasında sorumlu olduğunu belirtti. Yaşananlar sonrasında tüm siyasi ve dini gruplardan Hindu toplumuna destek geldi ancak her iki olay hakkında da soruşturma başlatılması gereği vurgulandı.

Olaylar sonrasında, Hindu ve Müslümanlar birlikte hareket ederek saldırı sonrasında oluşan hasarı gidermeye çalıştı. Saldırılar sonrasında bir çok Hindu’nun yaralandığı ve dükkanlarının hasar gördüğü belirtildi. Olayların Hinduların “Holi Festivali”nden hemen önce yaşanmış olması provakasyon ihtimalini güçlendirdi. Zira bu saldırı ve öfke süreci devam etseydi, ülke çapında Hinduların festival kutlamalarına saldırılar düzenlenebilirdi deniliyor. Bu nedenle bazı bölgelerde kutlamalar sürerken bazı bölgelerde ise ertelendi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler