Hinduizm Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hinduizm Haberleri Hindular Gadhimai Tanrıçası için On binlerce hayvan kılıçtan geçirdi

Hindular Gadhimai Tanrıçası için On binlerce hayvan kılıçtan geçirdi

Hindular Gadhimai Tanrıçası için On binlerce hayvan kılıçtan geçirdi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hinduizm Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 1808 Beğen : 0

Hindistan'ın kuzeydoğusunda bulunan Nepal'de yüzlerce kasap Hinduizm inancı gereği "dünyanın en fazla hayvan kesilen etkinliği" olarak bilinen festivalin ilk gününde on binlerce sığır kurban etti.

Bir önceki festivalde 200 bini aşkın hayvan kesilmişti.

Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı ve her 5 senede bir düzenlenen Gadhimai Festivali bir yerli bir şamanın keçi, fare, tavuk, domuz ve kumru kesmesiyle başladı. Şaman daha sonra vücudunun beş ayrı noktasına bu hayvanların kanlarını sürdü.

İki gün süren Festival nedeniyle Hindistan sınırındaki Bariyarpur Tapınağı'na giden Hindular, açık alanlarda günü geçirerek ibadet etti ve bol bol fotoğraf çektirdi. İnançları gereği binlerce hayvan kurban eden ve bunları Hindu 'ya adayan bu köklü geleneklerini devam ettirdi.

İnek kesilmiyor

Hinduizm inancında inekler kutsal sayıldığı için bu hayvanlar kesilmiyor. Festival boyunca keçi, koyun, manda, tavuk, fare ve farklı türlerdeki kuşlar kurban ediliyor. Bu seneki festivalde 100 ile 200 bin hayvanın kesildiği tahmin ediliyor.

2009'da 250 bin hayvanın kesildiği Gadhimai Festivali, hayvan hakları aktivistleri tarafından tepki çekmesi sebebiyle son düzenlendiği 2014 senesinden sonra yasaklanmıştı. Ancak 2015'te Nepal Yargıtay'ına giden dava mahkemenin kararıyla düşürülmüş ve festival yeniden serbest hale gelmişti.

Gadhimai efsanesi nedir?

Efsaneye göre Hindu inancında gücün tanrıçası olan Gadhimai, yüzyıllar önce bir mahkumun rüyasına girerek kendisinden Bariyarpur'da bir tapınak yapmasını istemiş, daha sonra inşa edilen bu tapınak yakınında kurban ritüelleri düzenlenmiş bu etkinlik günümüze kadar gelmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler