Haberler

Ana Sayfa Haberler Vatikan'da yeni kardinaller için tören

Vatikan'da yeni kardinaller için tören

Vatikan'da yeni kardinaller için tören
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 4191 Beğen : 0
Vatikan'da yeni kardinaller için yapılan törene katılan Papa Franciscus, yeni kardinallere: "Kilisenin, barışı inşa etmek için bize ihtiyacı var" dedi. Törene Emerit Papa 16. Benediktus da katıldı
Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, geçen Ocak ayında kardinalliğe yükseltildiğini açıkladığı 19 din adamı için resmi tören yaptı.
Vatikan'daki Aziz Petrus Bazilikası'nda Papa Franciscus'un yönettiği törenle yaklaşık 12 milletten 19 kardinale, kırmızı şapkaları ve altın yüzükleri verildi.
TÜRK PAPANIN SEKRETERİ DE KARDİNAL OLDU
Yeni kardinallere hitaben Papa Franciscus, kelimelerle, umutlarla, dualarla barışın inşa edileceğini ifade ederek, "Kilisenin, barışı inşa etmek için bize ihtiyacı var" dedi.
Papa'nın en dikkat çeken kardinal atamaları kendisinin ekim ayında göreve başlattığı Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Pietro Parolin ile 1958 ile 1963 arasında papalık yapan ve "Türk Papa" ismiyle de bilinen Papa 23. Ioannes'in sekreteri 90 yaşındaki Loris Capovilla oldu.
PAPA 16. BENEDİKTUS DA TÖRENE KATILDI
Bu arada, Vatikan'daki törenin en ilginç yanı ise geçen yıl bu zamanlar görevinden istifa ederek ayrılarak büyük surprize imza atan Emerit Papa 16. Benediktus'un törene katılması oldu. İstifasının üzerinden bir sene geçtikten sonra ilk kez Vatikan'da kamuya açık bir etkinliğe katılan Emerit Papa 16. Benediktus, halefi Papa Franciscus ile kucaklaştı ve töreni takip etti.
19 kardinal, Papa Franciscus'un göreve başladığı Mart 2013'ten beri yaptığı ilk kardinal ataması oldu.
Katolik Kilisesi'nin ruhban sınıfının Papa'dan sonra en yüksek mevki olan kardinallerden yaşı 80'in altında olanlar Papalık Seçimleri'ne (Konklav) katılabiliyor. Papa'nın atadığı son kardinallerden 16'sının yaşının 80 altı olması böyle bir seçimin olması durumunda katılabileceği anlamına geliyor.
- Törene Roussef de katıldı
Kardinalliğe yükseltilen Rio Da Janeiro kenti Başpiskoposu Orani Tempesta'nın kardinallik töreni için dün Vatikan'a gelen Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rouseff, akşam saatlerinde Papa Franciscus ile görüştü.
Görüşmede, Rouseff'in Papa'ya bu yaz Brezilya'nın evsahipliği yapacağı Dünya Kupası'nda ülkesinin giyeceği formayı ve üzerinde ünlü futbolcular Pele ile Cristiano Ronaldo'nun imzaları bulunan Dünya Kupası topunu hediye ettiği bildirildi.
Rousseff, törende de hazır bulundu.


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler