Haberler

Ana Sayfa Haberler Papa'dan Suriye için insani yardım çağrısı

Papa'dan Suriye için insani yardım çağrısı

Papa'dan Suriye için insani yardım çağrısı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3570 Beğen : 0

Hıristiyan dünyası en kutsal günlerinden biri olan Noel'i kutlarken, 1,2 milyar Katoliğin ruhani lideri Papa Francis, Vatikan'da yaptığı Noel konuşmasında Suriye'de insani yardıma erişim sağlanmasını istedi.

Geçen Mart ayında göreve gelen Papa Francis, ilk Noel duasını bugün San Pietro Meydanı'nda toplanan on binlerce kişinin karşısında yaptı. Papa, geleneksel "Urbi et Orbi" (şehre ve dünyaya) duası sırasında, tüm dinden inançlıların Suriye'de barış için dua etmelerini istedi.

"Suriye'de son zamanlarda çok fazla yaşam yıkıldı, bu da nefret ve intikam hislerini ateşledi. Sevgili Suriye halkının daha fazla acı çekmesini önlemesi için ve çatışmadaki tarafların şiddete son verip insani yardımlara erişimi garanti etmesini sağlaması için Tanrı'ya dua edelim."Papa, Suriye'de yaşananlara özel vurgu yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

Papa konuşmasında Suriye'nin yanı sıra Irak, Filistin-İsrail, Güney Sudan, Orta Afrika ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde de barış çağrısı yaptı.

İtalya'nın Lampedusa adasında sık sık yaşanan göçmen trajedilerine de dikkat çeken Papa, bu gibi olayların bir daha asla yaşanmaması için dua etti.

Papa, duasında, "savaşın en büyük kurbanları" olarak tanımladığı çocukları ve "kötü muameleye maruz kalan kadınları" da andı.

İki Papalı Noel

Önceki Papa 16. Benediktus'un geçen şubat ayında ani bir kararla görevi bırakmasının ardından birçok "ilk"e şahit olan Vatikan'da önceki gün tarihi bir buluşma daha yaşandı.

Papa Francis, Vatikan'da bir manastırda kalan selefi 16. Benediktus'a Noel ziyaretinde bulundu

Böylece tarihin bilinen ilk "iki Papa'lı Noel kutlaması" da gerçekleşmiş oldu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler