Haberler

Ana Sayfa Haberler Neden istifa ettiğini açıkladı!

Neden istifa ettiğini açıkladı!

Neden istifa ettiğini açıkladı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2900 Beğen : 0
Emerit Papa 16. Benediktus: ''İlerlemiş yaşım ve durumum nedeniyle Papalık görevini yapmaya uygun değildim''
Katolik aleminin 265. Papası iken geçen yıl istifa ederek büyük bir sürprize imza atan Emerit Papa 16. Benediktus, istifası için yaşlılığını gerekçe gösterdi.
Emerit Papa, görevden ayrılışının birinci yıldönümüne sayılı günler kala, istifası hakkındaki söylentilere ilişkin İtalyan La Stampa gazetesinin sorularını cevapladı.
"GÖREVİ YAPMAYA UYGUN DEĞİLDİM"
İstifasıyla dünya genelinde büyük bir şoka neden olan ve Katolik kilisesi geçmişinde 600 yıl aradan sonra istifa eden ilk Papa olarak tarihe geçen 16. Benediktus, istifasının arkasında birilerinin baskısı olmadığının altını çizerek, "İlerlemiş yaşım ve durumum nedeniyle Papalık görevini yapmaya uygun değildim" dedi.
"İstifamla ilgili en ufak şüpheli bir durum yok. Bu konuyla ilgili çıkan söylentiler saçmadır" diyen Emerit Papa, kendisinin istifaya zorlandığına dair çıkan iddialara cevap verdi. 16. Benediktus, halen beyaz kıyafet giymesini de "rahat ve pratik" olmasına bağladı.
"TEK AMACIM HER GÜN PAPA İÇİN DURA ETMEK"
Emerit Papa, istifasının geçerli olduğunu ve bugün kilisede iki başlı bir yönetimin söz konusu olmadığını vurgulayarak, tek amacının her gün, kendisinden sonra Papa seçilen halefi Papa Franciscus için dua etmek olduğunu belirtti.
16. Benediktus, geçen hafta sonu Vatikan'daki yeni kardinallerin kardinallik törenine iştirak ederek, istifasının ardından ilk kez kamuya açık bir toplantıya katılmış ve burada halefi Papa Franciscus ile kucaklaşmıştı.
Emerit Papa 16. Benediktus, geçen yıl 28 Şubat'ta Papalık görevinden istifa ederek, önce papaların yazlık ikametgahı olan Castel Gandolfo'da daha sonra da Vatikan'daki St. Mater Ecclasie Manastırı'nda inzivaya çekilmişti.
Papa 16. Benediktus, "Vatileaks" adlı Papa'nın ofisinden belgelerin çalınması olarak bilinen köstebek skandalı, Katolik kilisesindeki çocuk istismarı iddiaları ve Vatikan Bankası'na yönelik kara para aklama konularıyla yüzleşmek durumunda kalmış ve bunların baskısı nedeniyle istifa ettiği dile getirilmişti.
İstifanın ardından Vatikan'da yapılan papalık seçiminde (Konklav) ise Arjantinli Kardinal Jose Mario Bergoglio, Katolik dünyasının yeni Papası olarak seçilmiş ve kendisine "Franciscus" havari ismini almıştı.


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler