Haberler

Ana Sayfa Haberler İngiltere Scientoloji'yi din olarak kabul etti

İngiltere Scientoloji'yi din olarak kabul etti

İngiltere Scientoloji'yi din olarak kabul etti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2651 Beğen : 0
İngiltere Yüksek Mahkemesi Scientoloji'yi din olarak kabul etti. Scientoloji Cemaati'nin kilisesinde evlenmek isteyen bir kadın hukuk savaşını kazanarak tarihe geçti.
İngiltere'de Scientoloji Kilisesi'ne ait bir şapelde evlenmek isteyen kadın İngiltere Yüksek Mahkemesi'ndeki mücadelesini kazandı. Scientolog Louisa Hodkin mahkemenin Scientologların yaptıkları eylemin ibadet olmadığı yönündeki kararını Yüksek Mahkeme'ye götürdü.
Beş Yüksek Mahkeme yargıcı temmuz ayında Londra'da görülen dava kayıtlarını analiz etti ve bugün Sceintoloji Kilisesi'nin "dini ibadet yapılan bir yer" olduğunu açıkladı.
Hodkin nişanlısı Alessandro Calcioli ile Londra'nın merkezindeki Scientoloji Cemaati'ne ait kilisede evlenmek istiyor.
Louisa Hodkin'ın Scientologların ibadet yerinde evlenme talebi Londra makamları tarafından reddediliyordu. Hodkin bunun üzerine hukuk savaşı başlattı.
Yüksek Mahkeme kararında dinin bir "yüce tanrı" ile ilgili inançlara hapsedilemeyeceğini belirtti. Yüksek Mahkeme yargıçları Scientoloji Cemaati'nin dini hizmet verdiğini ve bundan dolayı kiliselerinin "dini ibadet için toplanılan yer" olduğunu hükmetti.
1970'lerde de Scientoloji Cemaati aynı yönde bir dava açmıştı ama mahkeme "Tanrıya saygı veya Yüce Tanrı olmadığı" için din saymamıştı.
Scientoloji ABD'li bilim kurgu yazarı L. Ron Hubbard tarafından geliştirilen bir inanç ve buna bağlı uygulamaların bulunduğu bir inanç akımı. Başlarda Hubbard tarafından kişisel gelişim için hazırlanan bir felsefe iken daha sonra bir dini akıma dönüşmüştür. Scientology, Scientology Kilisesi'nin dinini tanıtmak ve yaymak için kullanmaya çalışmaktadır.


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler