Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Yetkileri padişahtan daha fazla!

Yetkileri padişahtan daha fazla!

Yetkileri padişahtan daha fazla!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2553 Beğen : 0

SKYTÜRK360'da Hilmi Hacaloğlu'nun programında Başbakan'ın kongredeki konuşmasının hamaset yüklü olduğunu söyleyen Gülerce, "Başbakan şu anda padişahlıktan daha büyük yetkilere sahip" dedi. Kongreye 6 gazetenin alınmamasını da eleştiren Gülerce, "Herkes kendine yakışanı yapar" ifadelerini kullandı.

İŞTE GÜLERCE'NİN O AÇIKLAMALARI:

"Yeni bir anayasa yapılıyor. Yeni anayasada cumhurbaşkanının durumunu netleştirmezseniz, diğer kurumların yetkilerini ona göre belirleyeceğiniz için sorun yaşanacaktır.

Başbakan padişahtan daha yetkili

Partili bir başkanlık sistemi olabilir. Ancak... Bu ancak çok önemli. Diktatörlüğe gider, krallığa döneriz gibi haklı da sayılabilecek eleştiriler var. Şöyle bir değişiklikle beraber yapmak lazım. Milletvekillerini de Erdoğan belirlerse olmaz. Türkiye'de yapılamayan meclis denetiminde şikayetçiyiz. İktidar partisi çoğunlukla Meclis'te olduğu zaman Meclis denetim görevini yapamıyor. Başbakan da şu an padişahlıktan daha büyük yetkilere, başkanlık sistemindekinden daha büyük yetkilere sahip.

Seçim sistemi değişmeli

Meclis ile ilgili de seçim sistemini değiştirmek lazım. Daraltılmış Bölge Seçim Sistemine geçmemiz lazım. Dar bölge seçim sistemine çok itirazlar var. Böyle olursa liderin iki dudağı arasında milletvekili seçilmez. Barajın indirilmesi de çok iyi olur.

Herkes kendine yakışanı yapar

Herkes kendine yakışanı yapar, kendi karakterini sergiler. Akreditasyon sınırlaması yanlıştır. O gazeteciler ne olursa olsun kapıda karşılanmalıydı Başbakan ''Bize hakaret eden gazetecileri içeri almayız'' diyor. Başbakan'a yakışan bu değil.

Köşk için adaylığını ilan etti

Erdoğan cumhurbaşkanlığına aday olacağı için bundan sonraki üslubu da bu olacak. Kongrede Erdoğan 2014'teki cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığını ilan etti.''



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler