Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Vekilden Polise Yine Yumruk !

Vekilden Polise Yine Yumruk !

Vekilden Polise Yine Yumruk !
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2726 Beğen : 0

Diyarbakır’da BDP’lilerin cezaevlerinde süren açlık grevlerine destek vermek için yapmak istediği yürüyüşe izin verilmemesi gerginlik yarattı. Polisin bir kişiyi gözaltına almak istemesi üzerine BDP’li milletvekilleri ve çevik kuvvet arasında arbede çıktı. Arbedenin ardından sivil bir polis memurunun BDP Milletvekili Özdal Uçer’e yönelik, “Memura yumruk atan milletvekili, milletvekilinin buna hakkı yok. Hangi milletin vekilisiniz siz” diyerek tepki gösterdi.

Diyarbakır’da BDP’nin cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla düzenlemeyi planladığı yürüyüşe izin verilmedi. Yürüyüşün başlama noktası olan BDP İl Başkanlığı önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Yürüyüşe izin verilmemesi üzerine BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’ın da aralarında bulunduğu grup parti önünde oturma eylemi yaptı. Yapılan görüşmelerden sonra kalabalığan küçük gruplar halinde Diyarbakır E Tipi Cezaevi yakınında bulunan Dicleliler Yasevine giderek açıklama yapmasına izin verildi.

Nursel Aydoğan: Kürt halkının karşılaştığı en büyük sınav

Bunun üzerine aralarında Millletvekilleri Altan Tan ve Nursel Aydoğan’ın da bulunduğu grup yürüyerek Cezaevi yakınına gitmek istedi. Grubun yolu trafiğe kapatarak yürümesi üzerine polis yolu kapatarak grubu kaldırıma aldı. Dicleliler Ya evine gelen milletvekilleri burada gruba hitaben bir konuşma yaptı. İlk konuşmayı yapan Nursel Aydoğan, “Kürt halkının karşılaştığı en büyük ve çetin sınav bu sınavdır. Hiç kimse onlardan ödün istemiyor. Bir halak var ve o halkın adı Kürt halkıdır. Kürt halkının da hakları var. Cezaevindeki tutsaklar Kürt halkının halk olmaktan kaynaklanan haklarını istiyorlar. Sizden ödün istemiyorlar”dedi.

Altan Tan: Başbakan aklını başına al

Milletvekili Altan Tan, Kürtçe başladığı konuşmasına Türkçe devam etti. Tan, “Allahım sen bu Başbakan’a akıl fikir ver. bugün Diyarbakır’daydı. Keşke gelip bu sokakları görseydi. Bir şekilde 10 bin polis ve Toma ile idare kuruyorsa bu iş artık bitmiştir. Başbakan aklını başına al. Allah sana akıl fikir versin. Bu cezaevlerinden cenaze çıkarsa halk bunu kabul etmeyecektir” dedi.

Tan’ın konuşması sırasında kalabalık grup Başbakan Erdoğan aleyhine sloganlar attı. Bunun üzerine polis aracından yasadışı sloganların kesilmesi aksi taktirde müdahale edileceği anonsu yapıldı. Yapılan anonsa tepki gösteren Altan Tan, “Ne diyorsun ne diyorsun? Zoruna gitmiş. Böyle nasırları bastığın zaman feryat ediyorlar” dedi.

Basın açıklamasının ardından dağılan bir grup Bağlar İlçesi’nde çöp konteynerlarıyla yolu trafiğe kapatarak bir marketin şubesini taşladı. Olay yerine gelen TOMA aracının tazyikli suyla müdahale ettiği grup kısa sürede dağılırken, 2 kişi gözaltına alındı. Olay çıkaran gruptan bir kişinin milletvekillerinin açlık grevi yaptığı DTK binasına kaçtığını söyleyen polis buraya yönlendi. Bir kişiyi gözaltına almak isteyen polisle buradaki milletvekilleri arasında arbede yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in bu sırada polislerin önüne geçerek sakinleştirmeye çalıştığı görüldü. Bu sırada sivil bir polis memurunun BDP Milletvekili Özdal Uçer’e yönelik, “Memura yumruk atan milletvekili, milletvekilinin buna hakkı yok. Hangi milletin vekilisiniz siz” diyerek tepki gösterdi.

Polis müdürü:Artık esnaf kan ağlıyor

DTK binası önünde yaşanan gerginliğin ardından BDP’liler polis müdürüyle görüştü. Görüşme sırasında polis müdürü, “Şu karşıdaki esnaf kan ağlıyor artık. Yeter artık diyor. BİM’in orada yağmaladılar. Burada ne zaman bir olay olsa sizin koruduğunuz eşkıyalar, anasının babasının sahip çıkmadığı çocuklar maalesef bir ekip herhalde bu yolları kapatıyor. Burada esnaf yeter artık diyor. Ben bıktım bu çocuklardan diyor. Bu çocukları kim himaye ediyorsa rica ediyorum bu çocukları gönderin. Burada 3 -5 tane çapulcu yolu kapatıyor, yağmalıyor. Ben artık bunu istemiyorum” diye tepki gösterdi.

Olaylardan sonra DTK önünde basın açıklaması yapan BDP Genel Başkanı Yardımcısı Gültan Kışanak ise açlık grevlerinin 61′nci gününe girdiğini ifade ederek, “Buna destek vermeye gelen kadınları çocukları linç ettiler. Bunun adı vahşettir. Polislerini her gün sokaklarda halka saldırıyorlar. Bunları vicdanına sesleniyoruz. Bu konuda ortaya çıkabilecek bütün olumsuzlukların sorumlusu hükümettir. Başbakanın bizzat kendisidir”dedi.

Malatya’da da gerginlik

alatya’da, cezaevlerinde süren açlık grevlerine destek için yürüyüş düzenleyen ve AKP binası önüne siyah çelenk bırakan BDP’lilere çevrede toplananlar ellerinde Türk bayraklarıyla tepki gösterdi. BDP’lilerin de karşılık vermesiyle arbede çıktı. Çevik kuvvet olayların büyümemesi için BDP’lileri zorla parti binası içine soktu. Onlara tepki gösterenleri polis güçlükle uzaklaştırdı. Çevik kuvvet ekipleri parti binasının bulunduğu sokağı güvenlik çemberine alıp, önlemlerini sürdürdü.
Malatya’da BDP il binası önünde toplanan 100 partili, cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi. Gruptakiler ellerindeki pankart ve siyah çelenkle AKP il binasına yürümek istedi. Çevik kuvvet polisleri AKP binası önünde yola barikat kurarak yaklaşmalırana izin vermedi. Bu sırada çevrede bulunanlar, BDP’li gruba tepki gösterdi. Polislerin bu kişileri uzaklaştırmasının ardından, çevik kuvvet çemberine alan BDP’liler basın açıklaması yaptı. BDP’liler, ardından da polisin izin vermesiyle AKP binası önüne siyah çelenk bıraktı.
BDP’liler parti binasına döndüğü sırada yeniden çevrede toplanmaya başlayanlar oldu. Ellerinde Türk bayraklarıyla sayıları artan kişiler, BDP’lileri tepki gösterip, ‘Kahrolsun PKK’ ve ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atmaya başladı.
BDP’liler parti binasına giriş yapacağı sırada onlara tepki gösteren gruptakiler saldırmak istedi. Partililerin de karşılık vermesiyle arbede çıktı. Çevik kuvvet polisleri, gaz bombası da kullanarak müdahale etti. BDP’liler zorla parti binasına sokulurken, tepki gösterenler de yine güçlükle uzaklaştırıldı.
Polis ekipleri parti binasının bulunduğu sokağı güvenlik çemberine alarak yaya trafiğine kapadı. Bu sırada da çemberin dışında bulunanlar ellerinde Türk bayrakları ile BDP’lileri protesto etmeye devam etti. Zaman zaman bu gruptakiler polisler arasında da gerginlik çıktı.

2 kadın yaralandı

Parti binasına giren BDP’liler arasında bulunan 2 kadın müdahaleler sırasında yaralandı. Olay yerine çağrılan sağlık görevlileri parti binasına çıkarak 2 kadına müdahale etti.

Bu sırada BDP’li bir kadın kameralara, “Bu nedir böyle? Hepimiz Türküz yazıktır, günahtır” diyerek tepkisini gösterdi. BDP Yönetim Kurulu üyesi Hikmet Karataş, polisin kendilerine orantısız güç kullandığını belirterek tepkisini dile getirdi.

Sağlık görevlilerinin müdahale ettiği 2 kadın sedyeyle ambulansa konularak, polis eskortu eşliğinde Turgut Özal Tıp Merkezi’ne götürüldü.

Çok sayıda polis ekibi parti binasının olduğu sokakta beklerken, partililerin vatandaşların dağıtılmasının ardından güvenli bir şekilde evlerine gönderileceği belirtildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler