Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Üç Beraatdan Sonra Müebbet Hapis Yedi

Üç Beraatdan Sonra Müebbet Hapis Yedi

Üç Beraatdan Sonra Müebbet Hapis Yedi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2336 Beğen : 0

Mısır Çarşısı’nda meydana gelen patlamaya ilişkin olarak 15 yıldır yargılanan ve 3 kez beraat eden Sosyolog Pınar Selek davası dün bir kez daha görüldü. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti oyçokluğu ile Selek’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı verdi.

Başkan muhalif kaldı
Mahkeme heyeti ayrıca Selek hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu ise karara muhalif kaldı ve Pınar Selek’in beraatini istedi.
Çağlayan’daki duruşma öncesi ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Pınar Selek’in babası Alp Selek, kardeşi Seyda Selek, sanatçı Nur Sürer ve yurtdışından çok sayıda sivil toplum örgüt üyesinin de aralarında bulunduğu grup, “Pınar Selek’in beraatini geri istiyoruz” pankartı açtı.
12. Ağır Ceza Mahkemesi, ‘patlamaya bombanın mı yoksa LPG’nin mi neden olduğunun kesin tespitinin yapılamadığını belirterek daha önce Selek hakkında 2 kez beraat kararı vermiş ve daha sonra bu kararında direnmişti. Ancak 22 Kasım 2012’deki duruşmada direnme kararından vazgeçti. Reddi hâkim talebi de reddedilerek dün bir kez görülen duruşmada heyet Selek’e oyçokluğuyla ‘ağırlaştırılmış müebbet’ verdi. Heyet Başkanı ise Selek hakkında ‘beraat’ yönünde oy kullandı.

Pınar Selek konuştu: Şimdi ne olacak?

Pınar Selek “Şu an şoktayım, kolay değil. 15 yıldır ilk defa ceza aldım, hep beraat etmiştim. Bir duyarlılık olduğunu biliyorum, benim bu şekilde kurban edilmeme izin vermeyeceklerini biliyorum” dedi. Selek bugün bir basın toplantısı yapacağını belirtti.
Pınar Selek’in avukatı Müşür Kaya Canpolat ise “Kararı temyiz edeceğiz. Yargıtay aşamalarından sonra gerçek ortaya çıkacaktır. Bu karar, tehdit yoluyla alınmıştır. Yargıtay kararı onarsa Interpol’den yakalama kararı çıkarılır. Pınar Selek yakalanırsa Türkiye , iadesini talep edebilir. Yargıtay’dan da sonuç alamazsak AİHM’ye gideceğiz. AİHM, daha önce bu davayla ilgili adil yargılama yapılmadığını söylemişti” dedi. Pınar Selek’in avukat babası Alp Selek ise hukuk skandalıyla karşı karşıya olunduğunu belirterek, “Avrupa, Pınar’ı bu adamlara teslim etmez” diye konuştu. Mısır Çarşısı’nda 9 Temmuz 1998 tarihinde yaşanan olayda 7 kişi ölmüş, 127 kişi yaralanmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler