Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem 'Türküm diyemem' dedi, sanal alem karıştı

'Türküm diyemem' dedi, sanal alem karıştı

'Türküm diyemem' dedi, sanal alem karıştı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2086 Beğen : 0

Habertürk ekranlarında yayınlanan 'Kime Göre Neye Göre' programda 'Ben kimim? ' sorusuna cevap arandı. Yazar Esra Elönü'nün ' Kendimi hiçbir zaman Türk olarak tanımlamadım, kimliğim sorulduğu zaman asla 'Türk'üm ' demem' sözleri Twitter 'da ortalığı karıştırdı.

'KANIN ASALETİ NEREDEN GELİYOR'


'Ben sen kimsin sorusuna asla Türk'ün diye cevap vermem ' diyen Esra Elönü, kimliklerin ön plana çıkarıldığı zaman asıl ırkçılığın yapıldığını söyledi. Elönü sözlerine şöyle devam etti: 'Bu kanın asaleti nereden geliyor? Biz başka bir kimlik üzerinde üstünlük kurmaya çalışıyoruz. Ben asla sorulduğu zaman Türk'üm demem. Bu beni rahatsız eden bir şey. Neden Türkiye 'li diyoruz. Bu da beni rahatsız ediyor. Bir adalet devleti diyebiliriz buraya. 'Egemenlik kayıtsız şartsız Türk Milleti'nindir ' sözü de beni rahatsız ediyor. Bu Kemalist zümrenin ortaya çıkardığı sözlerden bir tanesiydi. '

Elönü'nün bu sözleri Twitter kullanıcılıları arasında büyük tartışma yarattı. Elönü'ye tepki gösterenlerin yanı sıra destek verenler de oldu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler