Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Türkiye'den NATO'ya Patriot Talebi

Türkiye'den NATO'ya Patriot Talebi

Türkiye'den NATO'ya Patriot Talebi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2169 Beğen : 0

NATO'dan yapılan yazılı açıklamada, Patriot füzelerinin yerleştirilmesiyle Türkiye'nin halkını ve topraklarını koruması için hava savunma kapasitesinin güçleneceği bildirildi.

Mektupta Türk hükümetinin füze yerleştirilmesinin sadece savunma amaçlı olacağını vurguladığı ifadeleri de açıklamada yer aldı.

Savunma sisteminin hiçbir şekilde, bir saldırı operasyonunu ya da uçuşa yasak bölge uygulamasını desteklemeyeceği de NATO'ya gönderilen mektupta belirtildi.

Açıklamada, Patriot füzelerine sahip 3 NATO üyesi olan Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Hollanda'nın Türkiye'ye füze gönderip göndermemeye karar verecekleri kaydedildi.

NATO Genel Sekreteri, patriot füzelerinin NATO'nun güneydoğu sınırında krizin yatışmasına katkı sağlayacağını ve İttifak'ın dayanışmasının somut bir göstergesi olacağını da ifade etti.

Gelecek hafta ortak bir heyetin inceleme yapmak için Türkiye'yi ziyaret edeceği NATO'dan yapılan açıklamada kaydedildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler